Obavijesti

News

Komentari 37

Njemački Die Welt: 'Rusi žele vojnu bazu u Republici Srpskoj'

Njemački Die Welt: 'Rusi žele vojnu bazu u Republici Srpskoj'
1

Kako su Srbi ekonomski slabiji od članica Europske unije iz regije, Moskva im poklanja oružje: Srbija, osim tenkova, dobiva šest borbenih aviona tipa MiG 29

VIDEO

Dok NATO u bivšoj Jugoslaviji računa prije svega na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku, Rusija se koncentrira na Srbiju i Republiku Srpsku. SAD na Kosovu ima jednu od svojih najvećih vojnih baza, a Rusija svoju vojnu bazu želi u srpskom entitetu u BiH, piše u članku koji je objavio Welt, a prenosi DW.

- Kako su Srbi ekonomski slabiji od članica Europske unije iz regije, Moskva im poklanja oružje: Srbija, osim tenkova, dobiva šest borbenih aviona tipa MiG 29, Bjelorusija je dala još osam. Posljednja isporuka bila je u veljači ove godine. Srbija će, kad modernizacija aviona bude gotova, imati najjače zračne snage u regiji. 

Dodaje se da "pokloni" ipak koštaju  i da prema pisanju beogradskih medija, modernizacija aviona stoji oko 185 milijuna dolara.

- Nova utrka u naoružanju pomiješana je s političkim sukobima. Albanija i Kosovo dogovorili su carinsku uniju i privredno srastaju. U Srbiji se to tumači kao pokušaj stvaranja 'Velike Albanije', piše dalje u Weltu.

Autor navodi da još postoji ideja Vučića i kosovskog predsjednika Thaçija o "razmjeni teritorija":

- To bi moglo da dovesti do domino-efekta – recimo do podjele BiH uz pripajanje njenih srpskih i hrvatskih dijelova matičnim zemljama ili čak do raspada Makedonije gdje također živi puno Albanaca.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca