Obavijesti

News

Komentari 3

Njemački policajci u Frankfurtu slali poruke i prijetili strancima

List Tagesspiegel piše i o tome da je državno odvjetništvo proširilo istragu na veći broj djelatnika policije za koje se sumnja da su slali prijeteće poruke i poruke ekstremno desnog sadržaj

VIDEO

Unutar policije u saveznoj pokrajini Hessen postoje ekstremno desne skupine koje su prijetile osobama stranog porijekla, piše u utorak dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prema informacijama istog lista, policija je istragu proširila i na policijske uprave izvan Frankfurta na Majni. List Tagesspiegel piše i o tome da je državno odvjetništvo proširilo istragu na veći broj djelatnika policije za koje se sumnja da su slali prijeteće poruke i poruke ekstremno desnog sadržaja.

U međuvremenu je suspendirano nekoliko djelatnika policijske uprave Frankfurt. Njima se predbacuje da su jednoj odvjetnici turskog porijekla prijetili nasiljem nad maloljetnom kćeri.

Radi se o odvjetnici koja je u procesu protiv neonacističke organizacije Nacional-socijalističko podzemlje (NSU) zastupala obitelj jedne od žrtava terora ove skupine koja je u razdoblju od 2000. do 2007. ubila devet građana turskog porijekla i jednu policajku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pismo odvjetnici turskog porijekla bilo je potpisano sa „NSU 2.0“.

Najnoviji slučaj ponovno je pokrenuo raspravu o radikalno desnim strujanjima unutar policije. Godine 2016. saski ministar unutarnjih poslova Martin Dulig je zaključio kako unutar policije postoji spremnost podrške desno orijentiranim, populističkim pokretima poput „Pegida-e“ (Europski patrioti protiv islamizacije Zapada).

Poznati njemački kriminolog Christian Pfeiffer izjavio je za javni servis ARD kako su osobe sa zanimanjem poput policijskog u prosjeku sklonije desnom političkom spektru.

„Zanimanje koje ima veze s oružjem, ‚Law and order‘ filozofijom i direktno manifestira moć, atraktivnije je za osobe s konzervativnim ili desničarskim svjetonazorima”, rekao je Pfeiffer.

Parlamentarna stranka Zeleni zatražila je uspostavljanje funkcije parlamentarnog povjerenika za policiju, po uzoru na istu funkciju pri Bundestagu koja je zadužena za Bundeswehr.

„Jedna ovakva neovisna instanca bi bila u stanju na vrijeme ukazati na nepravilnost unutar same policije“, rekla je parlamantarna zastupnica stranke Zeleni Irene Mihalic.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora