Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Njemački Watergate: Ukrali su sve slavine i poplavili zgradu

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nakon što su sve slavine misteriozno nestale s gradilišta novog sjedišta njemačke obavještajne agencije, neki se pitaju je li agencija uopće sposobna zaštititi zemlju

Veliki dio nove, nedovršene zgrade njemačke Federalne obavještajne agencije (BND) poplavljen je u utorak nakon što je netko ukrao sve slavine iz zdanja. Njemački mediji taj skandal su prozvali 'Watergate'. Policija istražuje slučaj, a za sad nisu pronašli znakove provale, piše BBC.

Osim što je materijalna šteta velika i broji se u milijunima eura, obavještajci su se i dobro osramotili, javlja Frankfurter Allgemeine.

'To je najbolje čuvano gradilište u Njemačkoj' pišu, a cijeli slučaj potaknuo je i raspravu na društvenim mrežama. Neki se pitaju kako će agencija zaštititi Njemačku kad ne mogu ni zgradu čuvati kako spada, a neki ismijavaju situaciju pa kažu da BND sigurno nije vodootporan.

Novo sjedište obavještajne agencije gradi se od 2006. i otvorenje je odgođeno već nekoliko puta. Završetak radova bio je najavljen za kraj 2016., ali ovaj incident taj je rok pomaknuo na 2017. godinu.

Komentari (24)
  • mora da su nasi baustelci

    6. 3. 2015,   23:59
  • Stvar je jasna , to su bili Mokri banditi iz Sam u kući .

    7. 3. 2015,   06:27
  • Nije to nista ljetos je ukradeno u blizini autoputa za Bavarsku ca 200 solarnih panela u jednoj noci, lopovi jos nisu pronadeni

    6. 3. 2015,   22:57