Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Njezine mjere su lijepe želje, ali novac ne raste na stablu...'

U predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira, komentirao je predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić

U povodu demografskih mjera koje je u ponedjeljak predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Milorad Batinić poručio je kako su mjere 'lijepa i pozitivna lista želja'. 

KOLINDINE DEMOGRAFSKE MJERE 'Neprovođenje ovih mjera ima veliku cijenu, nestanak naroda'

- Demografske mjere predsjednice RH većim su dijelom lijepa i pozitivna lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima. U predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira. HNS, što kroz aktivnu ulogu u Vladi RH, što kroz dva resora za koja je direktno zadužen, zna da svaka mjera, bilo da je primjerice riječ o subvencioniranju kredita za mlade, što je dovelo do rađanja gotovo 200 beba u tim obiteljima  ili o ulaganju milijarde kuna u 1000 hrvatskih znanstvenika koji će zbog toga ostati u Hrvatskoj, zahtjeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost - kaže Batinić.

Komentari (40)
  • Pa kako ti nije neugodno čovječe? Raste li novac na stablima za uhljebljivanje svih tvojih pajdaša iz stranke? Raste li novac za nepotrebnu kupovinu borbenih aviona (čitaj: raštimanih kanti). HNS= Hoću Negdje Sjesti.

    11. 6. 2018,   17:59
  • Eto i ti si čist primjer kako novac koji pripada mladosti ste prisvojili sebi. Na osnovu čega vi imate pravo sjediti u Saboru? Odlučuje te, a da ni izborni prag niste prešli eto i vi ste direktno rekli mladima ovdje ima mjesta samo za podobne, ako vam smeta idite. Ne zanima me koje boje su zastave (stranačke) zanima me samo budućnost za mlade, ali nažalost s takvima bez obzira na boje ona ne postoji.

    11. 6. 2018,   17:57
  • Nekima očito novac raste na drveću, samo pružate ruke i ubirete (iz državnog proračuna). Domogli ste se Vlade (ni krivi ni dužni), zasjeli u foteljice i prodajete nam demagogiju. Točno je nema novaca, ali zašto onda imate za sve nepotrebne gluposti, milijune za blindirane automobile, najmoderniju tehniku mobitela svake dvije godine, kupnju polovnih aviona (zašto smo u EU i NATO). Ne, nije bilo vrijeme niti za jedan ovaj izdatak, ali eto vi ste si to priuštili, iako je narod bio protiv. Kao što dijete vapi za igračkom, tako se vi igrate i kupujete nepotrebno. Još je tragičnije što se igrate sa našim sudbinama, jer svojom nesposobnošću, gramzivošću, licemjerstvom, nepotizmom, uhljebljivanjem podobnih a nesposobnih kadorva, Hrvatska svakim danom sve više tone, kako po broju stanovnika, tako i kvalitetom i standardom života.

    11. 6. 2018,   18:16