Obavijesti

News

Komentari 12

Njih dvije imaju 400 osobnosti: 'Svaka od njih želi nešto reći...'

Njih dvije imaju 400 osobnosti: 'Svaka od njih želi nešto reći...'

Kai i Franz boluju od disocijativnog poremećaja identiteta, što znači da svaka od njih ima oko 200 osobnosti, alter egova. Nitko ne zna kad će se alter pojaviti i preuzeti 'glavnu ulogu'...

VIDEO

Najobičnija dnevna kupovina za Kai (27) i Franz (26) iz Cardiffa u Walesu često je zadatak teži no što se se čini. U naizgled jednostavnu odluku poput koji čaj kupiti u njihovom slučaju umiješa se najmanje desetak različitih 'ljudi'. Naime, obje boluju od disocijativnog poremećaja identiteta, što znači da svaka od njih ima oko 200 različitih osobnosti, odnosno 'alter egova'. Nitko ne zna kad će se alter ego pojaviti i preuzeti 'glavnu ulogu' niti hoće li biti muško ili žensko, staro ili mlado...

Priča Franza i Kai snimljena je u jednoj od epizoda dokumentarne serije 'Moje višestruke ličnosti i ja'. Tijekom snimanja u trgovini njih dvoje 'zamijenili' su alteri 26-godišnji Grey i 20-godišnji Blake. 

- Osjećamo se kao da kupujemo za barem 1000 ljudi. Zamislite da stojite među policama, a glasovi u glavi vam govore 'uzmi ovo', 'nemoj uzeti ono'. U trgovinu dolazimo s popisom, no jednostavno ne funkcionira. Imamo toliko 'ljudi' s toliko 'interesa' koji žele sve - kaže Kaijev alter, 20-godišnji Blake. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihovi alteri su često i djeca koja pak zahtijevaju slatkiše, no jedan o altera je i 'otac', 27-godišnji Damo, koji posvađanu djecu pokušava umiriti.

Tijekom epizode Kai i Franz promijenili su ličnosti nekoliko puta, a ponekad ne jedu po cijeli dan jer ih 'preuzmu' 'pogrešni' alteri. 

- Disocijativni poremećaj identiteta jedan je od najekstremnijih obrambenih mehanizama kojeg čovjek može imati, a najčešće se javlja kod djece kada se pokušavaju nositi sa situacijom koja za njih nije izvediva. Gotovo uvijek postoji element fizičkog, psihičkog ili emocionalnog zlostavljanja i najčešće je okidač neka trauma - kaže psihoterapeutkinja Remy Aquarone. 

Kai i Franz odlaze na psihoterapije i tvrde da im seanse pomažu da se nose s posljedicama prošlosti, piše Mirror

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.