Obavijesti

News

Komentari 58

Njima su ovi konji dobro?! 'U Oroslavju nema zlostavljanja'

Njima su ovi konji dobro?! 'U Oroslavju nema zlostavljanja'
1

SRAMOTA: Veterinarska inspekcija pregledala je samo tri konja i nema im namjere pomoći. Poručuju kako nema elemenata za privremeno oduzimanje konja, te da nema zlostavljanja

VIDEO

Od 30-ak, Veterinarska inspekcija je zasad pregledala samo tri konja koje ima Josip Tuđa, vlasnik farme iz Oroslavja. Utvrdili su da tri kobile nisu timarene i osrednjega gojnog stanja, ali bez znakova zlostavljanja. Ipak, prijavit će ga, kako kažu, jer su utvrdili da su mu tri konja uginula zbog nepružanja pomoći. Naredili su dodatna ispitivanja i provođenje mjera zaštite zdravlja i dobrobiti životinja. 

- U ovom trenutku nema elemenata za privremeno oduzimanje životinja - priopćila je inspekcija. 

U međuvremenu, zagrebačkoj udruzi Prijatelji životinja javili su se mnogi građani i udruge koji bi htjeli udomiti konje, o kojima se vlasnik, kako je sam prije izjavio, ne može brinuti. Na njegovoj je farmi nedavno u mukama uginulo nekoliko konja, a tridesetak preostalih izgladnjelo je i žedno, bez veterinarske zaštite, zbog čega je javnost ostala zgrožena. 

- Ja vam samo mogu reći da sigurno možemo naći udomitelje za te nesretne životinje. Međutim, vlasnik se predomislio i više ih ne želi dati udomiti. Zvali smo ga i rekli mu da je za udomljavanje konja zainteresirana udruga iz Slovenije, ali on nije htio ni čuti. Sad se još više udruga javilo, ali nitko ga ne može nagovoriti - rekao je Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Tuđa nam je u subotu, kad smo ga zvali za izjavu o konjima, rekao da će nam pljunuti u lice i gađati nas kamenjem ako dođemo u Oroslavje.

Rekao je i da su mu konji otrovani kako bi njega optužili za nebrigu te da je fotografije njegovih izgladnjelih konja koji nemoćno leže u štali u javnost dao radnik.

Građani su bijesni na Tuđu

Udrugu Prijatelji životinja građani su zatrpali e-mailovima i neprestano ih nazivaju, kaže predsjednik udruge, jer žele da se situacija s konjima što prije riješi. Mnogi od njih ponudili su se da udome nesretne životinje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.