Obavijesti

News

Komentari 7

Njujorškog bombaša Rahamija optužili za' masovno uništenje'

Njujorškog bombaša Rahamija optužili za' masovno uništenje'
4

Ahmad Khan Rahami koji je pri uhićenju u ponedjeljak u New Jerseyju ranjen i zato još nije ispitan, vodio je rukom pisani dnevnik u kojem hvali Osamu bin Ladena...

VIDEO

Amerikanac afganistanskog podrijetla, uhićen zbog bombaškog napada u New Yorku i New Jerseyeu, optužen je po četiri točke optužnice u utorak, a jedna od njih je uporaba oružja za masovno uništenje, objavila je policija i priznala da ga je FBI istraživao po dojavi njegova oca no nije ga povezao s terorizmom. 

Ahmad Khan Rahami koji je pri uhićenju u ponedjeljak u New Jerseyju ranjen i zato još nije ispitan, vodio je rukom pisani dnevnik u kojem hvali Osamu bin Ladena, mozak terorističkih napada 11. rujna i optužuje američku vladu za ubijanje islamističkih boraca u Afganistanu, Iraku, Siriji i Palestini.

Otac Ahmada Rahamija rekao je da je prije dvije godine stupio u kontakt sa saveznom policijom (FBI) kako bi upozorio na "veze (svoga sina) s terorizmom", no FBI nije našao uporišta za takve tvrdnje. 

"FBI je proveo unutarnju istragu, provjere, obavio višestruke intervjue i ništa nije Rahamija povezivalo s terorizmom," objavio je FBI. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bijela kuća objavila je u utorak kako se čini da su bombaški napadi "teroristički čin" te se sada istražuje je li Rahami imao suučesnike i je li se militantnim islamskim stajalištima zarazio dok je boravio u Afganistanu i Pakistanu.

Rahami (28) je osumnjičen za eksploziju bombe u četvrti Chelsea u New Yorku u subotu navečer pri čemu je 31 osoba ranjena po zadnjim podacima, te za eksploziju u New Jerseyu na stazi za utrku veterana na kojoj nije bilo ozlijeđenih. 

Optužen je u New Jerseyju i za nezakonito posjedovanje oružja te za pokušaj ubojstva policajca.

FBI je priznao da je istraživao Rahamija za terorizam 2014. pošto se na sina požalio otac Mohamad Rahami koji je svoju obitelj doveo u Sjedinjene Dražve i upozorio policiju da mu je sin opasan i terorist.

"Oni čini loše, pretukao mog sina, udario moju ženu", rekao je otac novinarima. 

U kolovozu 2014., Rahami je bio optužen za teški napad i nezakonito posjedovanje noža nakon napada na brata i navodno je proveo tri mjeseca u zatvoru.

Istraga je pokazala da je kupovao sastojke za izrau kućne bombe na e-bayu prije napada, objavilo je državno odvjetništvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.