Obavijesti

News

Komentari 19

Velika potjera za ubojicom: Ni spavanja nema dok ga ne uhite

Velika potjera za ubojicom: Ni spavanja nema dok ga ne uhite
16

BiH: Tijekom cijele noći pretraživalo se područje oko mjesta ubojstva, ali i puno šire kako bi došli bliže ubojici, a u nedjelju ujutro iz tužiteljstva su potvrdili da za ubojstvo policajca sumnjiče Edina Gačića

VIDEO

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini uključene su u potragu za Edinom Gačićem, višestrukim ubojicom za kojega se sumnja da je u subotu navečer u okolici Sarajeva ubio policajca, potvrdili su nedjelju čelni ljudi vlade Sarajevske županije i lokalne policije istaknuvši kako se u glavnom gradu BiH nakon tog zločina poduzimaju dodatne mjere sigurnosti zbog početka zimskog Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji je okupio više od tisuću i pol sudionika iz 46 europskih država.

Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je listu za odstrel?
Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je  listu za odstrel?

Policajac Mahir Begić (48) pronađen je ustrijeljen u subotu navečer kod sela Sudohol u okolici Tračina, tridesetak kilometara južno od Sarajeva prema Mostaru. On je čuvao poligon za obuku policajaca a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskoj smjeni.

Nakon izvanredne sjednice vlade Sarajevske županije njezin predsjednik Edin Forto kazao je kako su angažirane sve raspoložive snage u županiji a zatražena su pojačanja iz drugih policijskih agencija kako bi se što prije lociralo i uhitilo Edina Gačića za kojega se sumnja da je počinio taj zločin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uvedena je neka vrsta izvanrednog stanja u policiji i ukinute su redovite policije smjene, pojasnio je županijski premijer, dodajući da za policajce "nema ni spavanja ni godišnjih odmora" dok se ne pronađe i ne uhiti Gačića.

- Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi, kazao je Forto novinarima.

Potvrdio je i kako su dodatne mjere sigurnosti uvedene u samom Sarajevu pri čemu je posebna pozornost posvećena zaštiti škola i vrtića no nije pojasnio zbog čega su upravo takvi objekti pod posebnom zaštitom.

Sve su snimile kamere: Prvo je upucao pa izbo vlasnika dućana
Sve su snimile kamere: Prvo je upucao pa izbo vlasnika dućana

Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije, kazao je kako su sve policijske agencije u državi uključene u potragu a u tome sudjeluje i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) dok je zapovjednik policije Mevludin Halilović kazao da je istraga provedena nakon ubojstva policajca kod Tarčina potvrdila da je počinitelj tog zločina upravo Gačić koji je ranije ovog tjedna u mjestu Podorašac kod Konjica ubio jednog muškarca.

Gačić je ranije osuđivan na dugogodišnje zatvorske kazne jer je ubio dvije osobe uključujući vlastitu majku a nije jasno kako se moglo dogoditi da takva osoba bude na slobodi bez ikakve vrste nadzora.

Istragu o ubojstvu policajca za sada vodi tužiteljstvo Sarajevske županije.

Županijska je vlada zatražila policijska pojačanja iz drugih dijelova BiH radi potrage za Gačićem kako bi se zajamčila sigurnost u gradu, posebice u svjetlu činjenice da na području Sarajeva od nedjelje počinje EYOF.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a