Obavijesti

News

Komentari 0

Nogomet, koncerti...Posjetite manifestaciju 'Branje grojzdja'

Nogomet, koncerti...Posjetite manifestaciju 'Branje grojzdja'
1

Posljednjeg vikenda u rujnu u Pregradi održava se manifestacija "Branje grojzdja“ posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine bilježi svoju 45. obljetnicu

VIDEO

Posljednjeg vikenda u rujnu u Pregradi tradicionalno se održava manifestacija "Branje grojzdja“ posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine manifestacija bilježi svoju 45. obljetnicu.

Program počinje u subotu 19. rujna nogometnom utakmicom veterana te će se nastaviti cross trčanjem do Bežanca, a za dašak kulture pobrinut će se KUD Pregrada sa gostima iz KUD-a Sv. Ivan Vir, dok će večernju atmosferu zagrijati dječji disco i zumba plesačice. U nedjelju nakon zabavnog "ljudskog čovječe, ne ljuti se" očekuje se premijera dugoočekivane nove predstava "Naša familija" dramske sekcije KUD-a.

Tjedan koji slijedi je ispunjen kombinacijom kulture i sporta. Uz koncert Glazbene škole Pregrada i otvorenje izložbe Vinorella – slikanje vinom, predstavit će se novi broj Pregrada infoa te biciklistička karta Zagorja na kojoj možete saznati zašto su pregradske staze dobile ime "Putem vidikovaca" . 

24. rujna započet će vikend proslave sportskim danom uz tradicionalnu nogometnu utakmicu. Tog dana uže središte grada pretvara se u pješačku zonu uz bogat zabavni program iz brojnih šatora i gradskih kafića. U petak nastavak u sportskom duhu sa dječjom biciklijadom te iznimno uspješnim  nogometnim kupom mjesnih odbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tog dana otvorit će se Područna osnovna škola Stipernica. Navečer vas očekuje svečano otvorenje manifestacije te predstavljanje CD-a prvijenca "Dotekni dušu" KUD-a Pregrade uz atraktivne goste: Kmete, Soteliju, Aljošu Mutića, Ölenu Ciglenjak, Krunu Jazbeca i Branka Grebličkog Venteka. Večer na gradskom trgu završava rock'n'rollom uz predgrupu Crni ribar te koncert grupe Pips Chips&Videoclips.

Novost ove godine je i završetak programa, naime u nedjelju s početkom u 16 sati održat će se veliki 20. županijski susret zborova u Crkvi BDM u Pregradi. 

Tradicijski sajam u sklopu manifestacije je i ove godine obogaćen ponudom proizvoda karakterističnim za naš kraj, od tradicijske baštine, zagorskih vina, kolača, meda i rakije do suvenira te kreativnog stvaralaštva.

Detaljan program možete naći na webu: branjegrojzdja.pregrada.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag