Obavijesti

News

Komentari 37

Nogometaša je 'spržila' munja: Molimo Boga da mu spasi život

Nogometaša  je 'spržila' munja: Molimo Boga da mu spasi život
1

Prema pričanju očevidaca, munja je Adina Alihodžića (19) pogodila u glavu i izašla mu na leđa. Nakon reanimacije na terenu prebacili su ga u Urgentno klinički centar u Tuzlu

VIDEO

Dečki su bili na sredini stadiona i igrali su trening utakmicu između prve i druge ekipe. Dolazila je naoblaka, ali nije grmjelo niti je što upućivalo da bi moglo biti takvo nevrijeme, kaže član uprave Hrvatskog nogometnog kluba Orašje u BiH.

Sve se događalo u srijedu oko 19 sati, a uskoro je, praktički iz vedra neba, sijevnula munja i pogodila mladog nogometaša Adina Alihodžića (19) koji je bio na sredini stadiona. Od udara munje, pričaju u klubu, svi igrači koji su bili oko njega, njih desetak, popadali su na terenu i zadobili ozljede. Zavladala je totalna panika i kaos.Prema pričanju očevidaca, munja je mladića pogodila u glavu i izašla mu na leđa.

– U ovoj nesreći u kojoj je munja prvi puta u povijesti nogometnog kluba udarila u teren sva je sreća da nije nastavila prema tlu, jer su dečkima kopačke bile vlažne. Kažu da je jačina munje nekoliko stotina tisuća volti – rekli su u klubu.

Ozlijeđene nogometaše odmah su prevezli u Županijsku bolnicu Orašje. Najteže ozljede imao je mladi Alihodžić kojeg su nakon reanimacije na terenu hitno prebacili u Urgentno klinički centar u Tuzlu.

Mladić je još u komi, a njegovo stanje je vrlo kritično, kažu u HNK Orašje. Većina igrača je nakon liječničkog pregleda puštena kući, a u Oraškoj bolnici na dodatnom promatranju ostala su trojica nogometaša, koja su otpuštena u četvrtak. Identitet igrača uprava ne želi odati, što je preporuka Nogometnog saveza Federacije BiH kako bi im se osigurao nesmetan oporavak. Prema pričanju očevidaca koji su pratili trening, sve se odigralo vrlo brzo. Igrači su u trenu, poput čunjeva na kuglani, popadali na travu.

Adin Alihodžić je prije nepunih godinu dana kao pojačanje došao iz Vozuće u HNK Orašje i uglavnom je igrao srednjeg veznjaka. U klubu kažu da je bio izuzetan igrač, pošten i korektan, nije pio alkohol niti je pušio. Ni s kime se u klubu, s članovima uprave niti suigračima, nikad nije posvađao niti je kome rekao ružnu riječ. On je duša od čovjeka, kažu.

– Stalno smo u kontaktu s kliničkim centrom i daju nam onoliko informacija koliko mogu i smiju. No prema onome što su nam rekli, nije dobro. Molimo se Bogu da mu spasi život – kažu u upravi kluba koja je odgodila utakmicu za nedjelju između Orašja i Gračanice.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...