Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nomalizacija odnosa: Hollande u povijesnom posjetu Kubi

None Foto: 3

Francuski predsjednik François Hollande prvi je šef neke zapadne države koji je stigao na Kubu nakon najave o odmrzavanju odnosa između Kube i SAD-a

Dolazim s puno emocija jer je ovo prvi puta da jedan francuski predsjednik dolazi na Kubu, rekao je francuski predsjednik François Hollande po dolasku te istaknuo kako je ideja putovanja da Francuska bude prva, u ime Europe i među zapadnim zemljama koja će reći Kubancima da je uz njih ako odluče pokrenuti potrebne etape otvaranja.

Francuski predsjednik prvi je šef neke zapadne države koji je stigao na Kubu nakon najave o odmrzavanju odnosa između Kube i SAD-a.

S Hollandeom su u posjet stigli direktori brojnih francuskih kompanija kao i ministri i državni tajnici.

U ponedjeljak navečer će se sastati s Raulom Castrom, koji je svog brata Fidela naslijedio na mjestu predsjednika 2006. godine.

Hollande će između ostalog nastojati da Francuska ojača svoju nazočnost na kubanskom tržištu jer ne želi da bez njih prođe kubansko gospodarsko otvaranje. 

Komentari (13)
  • Čekali do sad da Obama da zeleno svjetlo..

    11. 5. 2015,   11:16
  • Šteta da ne idu predsjednici manjih zemalja u posjet Kubi s gospodarskim delegacijama! Uvijek idu oni najveći pokupiti vrhnje, a najmanji samo koju mrvicu! :((

    11. 5. 2015,   11:10
  • Admin na 24 sata je najbolji admin na svijetu.....

    11. 5. 2015,   10:39