Obavijesti

News

Komentari 244

Privedeno je sedmero, a 25 maturanata završilo na Hitnoj

Privedeno je sedmero, a 25 maturanata završilo na Hitnoj
35

Trećina od 25 intervencija hitne službe pružena je zbog prekomjerne konzumacije alkohola, a petero maturanata prevezeno je na triježnjenje u zagrebačke bolnice

VIDEO

Zagrebačka policija je za vrijeme Dana zagrebačkih maturanata, koji je u utorak održan na jezeru Bundek, privela sedmero maturanata zbog remećenja javnog reda i mira dok je hitna medicinska služba imala ukupno 25 intervencija.

Policija je izvijestila i o dva oštećena vlaka i jednom tramvaju.

Trećina od 25 intervencija hitne službe pružena je zbog prekomjerne konzumacije alkohola, a petero maturanata prevezeno je na triježnjenje u zagrebačke bolnice, doznaje se u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu. 

Uz to, bilo je i više lakših ozljeda dok je u nekoliko slučajeva medicinska pomoć pružena zbog kolapsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maturanti diljem zemlje slave zadnji dan škole. Na ulicama i trgovima svih gradova puno je mladih koji se raduju završetku školskog obrazovanja.

Norilo se uz brašno, alkohol i glazbu, ali to nije sve što je obilježilo kraj škole.

Maturanti medicinske škole u Puli donirali su sto kila brašna Gradskom društvu Crvenog križa, a njihovi kolege iz zagrebačke petnaeste gimanzije sakupili su tristo kilograma hrane koju su donirali socijalnom dućanu Crvenog križa, dok su Osječani plesali francuski dvorski ples quadrille. Slavi se posvuda. 

Intervenirale su hitna i policija, jer je nekolicina pretjerala s alkoholom. Dragi maturanti, dobrodošli u svijet odraslih!

 

U Zagrebu se u utorak održava norijada. Na središnji zagrebački trg iz školskih će se klupa uputilo se više od 5 tisuća maturanata. Okupljanje je započelo već u 11.30 sati, a oko podneva učenici završnih razreda srednjih škola krenuli su prema Bundeku gdje je organizirana i ovogodišnja proslava, javlja ZET. 

 

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazilo je do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.


 

Gradonačelnik Bandić ispričao se građanima Zagreba zbog problema u prometu, a maturantima zaželio sreću u pronalasku posla i daljnjem obrazovanju. Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

Dan na izmaku dan je kojega će pamtiti svaki zagrebački maturant jer on predstavlja svojevrsnu razdjelnicu nakon koje počinje drugačiji dio životnog iskustva, novi izazovi i drugačiji odgovori. 

Znam da smo zajedno, na putu od glavnog zagrebačkog trga do Bundeka, uzrokovali kratkotrajna preusmjeravnja prometa iz sigurnosnih razloga, ali računali smo, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, na vaše strpljenje, razumijevanje i tolerantnost prema našim mlađim sugrađanima, onima koji danas uspješno polažu ispit zrelosti.  Vjerujem da će u takvom ozračju i završiti današnji dan. U ime više od 9000 maturanata i svoje osobno ime ispričavam se svima kojima smo eventualno poremetili svakodnevni ritam i pričinili bilo kakvu poteškoću:

Zahvaljujem također onima koji sudjeluju u organizaciji Dana maturanata i koji su pomogli da sve protiče u najboljem redu. Hvala gradskim tvtkama i uredima, državnim institucijama i napose, policiji – djelatnicima Policijske uprave zagrebačke.
Vama, dragi maturanti, čestitam na dosadašnjem školskom uspjehu i želim vam mnogo sreće u daljnjem obrazovanju te pronalasku posla koji će ispuniti vaše ambicije.

Želim također da  ovaj  vaš dan provedete veselo, da ga pamtite po dobrom provodu u dobrom društvu, po zabavnoj i ujedno dostojanstvenoj atmosferi kakvu osjetim svake godine družeći se s generacijama na koje smo ponosni.
 


 

 
 

Šaljite nam vaše video snimke norijade i zaradite do 1000kn. Whatsappom i Viberom na 099/224-2424. reporter@24sata.hr

POGLEDAJTE NORIJADU U SPLITU I ZADRU:

Pokretanje videa...

00:50

POGLEDAJTE VIDEO: Maturanti u Rijeci imali su i baklju, u Puli mokri do kože

Pokretanje videa...

00:50

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelovarčani i Siščani prošetali gradom, a Karlovčani zadivili kostimima i plesom

Pokretanje videa...

01:01

Bandić: Slušajte sebe

Gradonačelnik Milan Bandić je maturantima poručio da slušaju sebe kako bi ostvarili svoje snove, te ih je pozvao da se danas zabavljaju, a da sutra samostalno donesu odluku u odabiru svog budućeg fakulteta i posla. 

POGLEDAJTE VIDEO: Maturanti se kupali u fontani i penjali na kamione

Pokretanje videa...

00:52

Potom je šarena povorka na čelu s njim uz gromoglasnu glazbu, vuvezele, zviždaljke, trube, te neizostavno brašno i vodene pištolje, krenula na slavlje u park Bundek.

Maturanti su na zastavama, majicama i transparentima ispisali svoje poruke. Jedna od njih je ove godine imala satiričnu ekonomsku poruku "Izbit' ćemo se kao PDV". Na trgu su zapalili i pokoju ručnu baklju -bengalku.

Zadar: Brašno donirali socijalnoj samoposluzi

Puno manje brašna i jaja ove je godine na zadarskoj ludijadi završilo na pločniku. Malo su mirnije i građani mogli prošetati gradom jer su maturanti skoro svih zadarskih škola te namirnice donirali Socijalnoj samoposluzi. Tu i tamo našao se pokoji maturant ili maturantica s vrećicom brašna. 

Kažu, čisto da se ne zaboravi tradicija maturantskog ludovanja. Djelatnike socijalne samoposluge dirnula je gesta zadarskih maturanata. - Zaista divno. Nije bitna količina nego njihova gesta. Pomogli su na taj način našim socijalno ugroženim sugrađanima, rekli su u Socijalnoj samoposluzi. Nakon te humanitarne geste maturanti su se nastavili zabavljati na Morskim orguljama. Oni malo hrabriji iskušali su i prvi ovogodišnji skok u more. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag