Obavijesti

News

Komentari 119

Nova cijena dopunskog od 1.5. vrijedit će za sve osiguranike

Nova cijena dopunskog od 1.5. vrijedit će za sve osiguranike
3

Potvrdi li se prijedlog Ministarstva zdravlja da rata dopunskog osiguranja iznosi 89 kn, plaćat će je oni koji će s HZZO-om tek sklopiti ugovore, ali i oni koji već imaju postojeće police...

VIDEO

S HZZO-om sam u veljači sklopila ugovor o polici dopunskog zdravstvenog osiguranja koja ističe istog dana veljače 2017. godine. Hoću li od 1. svibnja, kad se planira krenuti s novim cijenama, osiguranje do isteka ugovora plaćati po ugovorenoj cijeni od 70 ili po novoj cijeni od 89 kuna mjesečno, pita se čitateljica.

U HZZO-u kažu da će, ako se zaista promijeni cijena police dopunskog zdravstvenog osiguranja, više cijene plaćati svi ugovaratelji bez obzira na to kad su sklopili ugovore

- Zaprimili smo službeni nalog Ministarstva zdravlja za podizanje cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja. No treba napomenuti da ta odluka najprije mora proći javnu raspravu, a potom i Upravno vijeće HZZO-a, koje donosi konačnu odluku o povećanju cijena - pojašnjavaju u HZZO-u. 

Napominju i kako provode analize s obzirom na najave o povećanju cijena pa se u krajnjem slučaju može dogoditi da građani koji su s HZZO-om već sklopili ugovore do kraja ugovorenog razdoblja plaćaju cijenu od 70 kuna mjesečno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je moguće, no do konačnih se odluka ipak moraju provesti detaljne analize - najavili su u HZZO-u. 

Ako do povećanja cijene ipak dođe, tada će HZZO o tome obavijestiti osiguranike. No građani nisu dužni dopunsko osiguranje nastaviti plaćati HZZO-u ako to više ne žele.

- Opći uvjeti ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju propisuju mogućnost raskida ugovora prije njegova isteka putem pisanog zahtjeva. No da bi se ugovor mogao raskinuti, osiguranik mora HZZO-u podmiriti sva dugovanja po polici - pojašnjavaju u HZZO-u. 

Tek tada se može obratiti nekoj od privatnih osiguravajućih kuća, čije su police dopunskog zdravstvenog osiguranja zasad nešto niže od onih koje nudi HZZO.

- Trenutačna mjesečna rata dopunskog zdravstvenog osiguranja u našoj kući stoji 67 kuna. Odluku o eventualnoj promjeni cijene zasad nismo donijeli, no budemo li povećavali cijene, o tome ćemo građane na vrijeme obavijestiti - rekli su iz Croatia zdravstvenog osiguranja koji ugovarateljima ne naplaćuju zatezne kamate ako na vrijeme ne podmire novčane obveze.
 
Za razliku od njih, HZZO ih naplaćuje ako mjesečnu ratu dopunskog osiguranja ne podmirite na dan dospijeća pa se lako može dogoditi da imate dug unatoč tome što svakog mjeseca uplaćujete 70 kuna. 

Visinu cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja za sada neće mijenjati ni UNIQA, ali ni Generali osiguranje.

- Cijena mjesečne rate dopunskog osiguranja u našoj kući iznosi 65 kuna. Dosadašnje analize pokazuju da je cijena naše police odgovarajuća - rekla je Nikolina Mucko iz UNIQA osiguranja. 

Dodala je kako se premija dopunskog osiguranja kod njih plaća na rate i ne plati li se do datuma dospijeća, ugovaratelju se sljedeća tri mjeseca šalju opomene s molbom da podmiri svoja dugovanja. 

- Ako ni nakon toga ugovaratelj ne uplati novac, šaljemo mu opomenu pred ovrhu, a kamate naplaćujemo tek kad dođe do ovrhe - pojasnili su u UNIQA-i. Građane dodatno zabrinjava i najava ministra zdravlja Darija Nakića da će poskupiti i maksimalna cijena bolničkog liječenja za građane koji nemaju dopunsko osiguranje, i to s 2000 na 3000 kuna. 

- Taj prijedlog mora proći javnu raspravu, kao i Upravno vijeće HZZO-a koje donosi konačnu odluku temeljem detaljne analize i izvješća s javne rasprave - kažu u HZZO-u. 

Stoga pozivaju zainteresiranu javnost da sudjeluje u javnoj raspravi koja tek slijedi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...