Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nova internet stranica: Ovo su najtraženiji bjegunci u Europi

None Foto: eumostwanted.eu 2

Putem stranice www.eumostwanted.eu građani mogu pomoći policiji u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europi. Trenutačno je najtraženiji bjegunac Salah

Europska tijela za provedbu zakona udružila su se kako bi stvorila novu namjensku stranicu www.eumostwanted.eu putem koje građani mogu pomoći policiji u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europi, rekli su u petak na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije gdje su predstavili stranicu.

- Web stranicu je pokrenula europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca, mreža policijskih službenika iz 28 država članica EU specijaliziranima za neposredno poduzimanje mjera lociranja i uhićenja bjegunaca. Uz podršku Europola web stranica će objavljivati podatke o najozloglašenijim međunarodno potraživanim osobama koje su osuđene ili osumnjičene za počinjenje teških kaznenih ili terorističkih djela u Europi - priopćio je Europol. 

Cilj je, naglašavaju, povećanje sigurnosti unutar EU. Stranica će biti dostupna na 17 jezika. 

Prvi na listi najtraženijih europskih kriminalaca trenutno je Salah Abdeslam koji je osumnjičen za terorističke napade u Parizu.   


Komentari (7)
  • Koliko vrijedi informacija ? (u €)

    29. 1. 2016,   17:08
  • Baš izgledaju 'simpatično' ...

    29. 1. 2016,   13:00
  • koliko ih je svega 10.zar nema vise..

    29. 1. 2016,   13:09