Obavijesti

News

Komentari 181

Kalmeta: Ja sam već pobijedio, neće nam trebati drugi krug

Kalmeta: Ja sam već pobijedio, neće nam trebati drugi krug
7

Možemo reći da župana već imamo, ali nećemo govoriti prije nego li prebroje sve glasove, izjavio je Božidar Kalmeta, Ivo Bilić je siguran da ulazi u drugi krug

VIDEO

Zahvalio bih svim biračima bez obzira na to za koga su glasali jer je lokalna samouprava najbliža biračima. Prolazim u prvom krugu, drugog neće ni biti. Imamo 50,45 posto glasova, izjavio je Kalmeta. 

U gradskom vijeću HDZ je dobio 16 vijećnika od 31, SDP 11, Akcija mladih 2 i Reno Sinovčić 2. 

- Ako i ne dobijemo 17. vijećnika mi smo jako zadovoljni. U Zadarskoj županiji polučili smo apsolutni uspjeh. Stipe Zrilić kandidat za župana uvjerljivo prolazi u prvom krugu. Bez zadrške smo izborni pobjednici u Zadru - dodao je i tražio da mu na pobjedi ne trebaju čestitati tamburaši, ali oni su svejedno došli i otpjevali mu Grdovićev hit "Evo mene moji ljudi".  

Na pitanje zašto ne želi tamburaše, rekao je - pa nisam dobio na lotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjeda je očekivana, a to značio da su nam građani poručili da cijene naš trud i rad, napomenuo je Stipe Zrilić.Kalmeta tvrdi da prema podacima iz stožera ima više od 50 posto glasova, pa drugi krug neće ni biti potreban. 

Prema privremenim rezultatima DIP-a, Božidar Kalmeta ima 46,02 posto glasova, Ivo Bilić dobio je 33, 75 posto, a Reno Sinovčić 7,39 posto glasova. U borbi za zadarsku županijsku skupštinu vodi koalicija s HDZ-om i Stipom Zrilićem na čelu s 39,23 posto glasova, slijedi SDP, HSLS, DSU s 29,123 posto i AM s 8,04 posto glasova. 

- Mi smo apsolutno zadovoljni rezultatima, pobijedili smo u županiji i najvećem broju gradova uključujući i grad Zadar. Možemo reći da imamo župana. Ja osobno ne znam idem li u drugi krug, ali imam samopouzdanja. Premali je broj obrađenih podataka, a kada ih prebroje vidjet ćemo što će biti. Ima puno kandidata i lista, a svaki od njih ima svoje glasače i nije lako, ali ja još ne razmišljam ni o drugom krugu ni o kampanji. Još čekamo rezultate - izjavio je Božidar Kalmeta. 

Po našim procjenama i rezultatima drugi krug je izvjestan, to je novi početak i mislim da ćemo kampanjom u drugom krugu pobijediti. Treba imati u vidu da je netko imao kampanju 23 godine, a mi samo nekoliko mjeseci - izjavio je Ivo Bilić. 

Otok Rava svoje je glasove dao Božidaru Kalmeti, gotovo 44 birača glasalo je za predstavnika koalicije HDZ, HSP dr. Ante Starčević, HČSP, HSU i AHSS. SDP-ov Ivo Bilić osvojio je 15 glasova, Enio Meštrović dva, a kontroverzni poduzetnik Reno Sinovčić tek jedan glas. 

Stigli autobusi iz Beograda i Vojvodine

U gradu Zadru izlaznost je do 16 sati bila 28,44 posto, a na šire zadarsko područje iz Beograda i Vojvodine stiglo je sedam autobusa s pripadnicima srpske nacionalne manjine što je znatno manje nego proteklih godina. Neki građani su stigli automobilima iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Na ovaj način možemo pomoći našim sunarodnjacima da bolje ostvaruju svoja manjinska prava, rekli su nam, ne odbacujući mogućnost da se i vrate u Obrovac kada Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Bilić želi reformirati gradsku upravu

U stožeru SDP-a pristižu članovi stranke i simpatizeri, a pojavio se i ležerno odjeven Ivo Bilić. 

- Izvrsno se osjećam, glasovao sam i ovo je divan dan - izjavio je pri dolasku u stožer kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić. Prva promjena će biti relativno slabo vidljiva, no ja krećem uz čist početak. Pod tim mislim na reformu gradske uprave i europeizaciju vlasti u Zadru, dodao je. 

Kupovali glasove za 200 do 400 kuna?

Na biralištima u Zadarskoj županiji uočene su i neke nepravilnosti. Tako je GONG na svojim internetskim stranicama objavio prijavu građana o pokušaju kupovine glasova u Viru za 200 do 400 kuna ako kandidatima predoče dokaz u obliku fotografije na mobitelu. U Županijskom izbornom povjerenstvu su potvrdili prijavu, no u konačnici nije utvrđeno da se to zaista dogodilo. 

Osvanuo grafit "Zadar je pao"

Uoči izborne noći na zidu škole Bartola Kašića osvanuo je grafit "Zadar je pao" , "Zadranka", "TIZ" i "lopovi dosta je više" koji aludira na opljačkane tvrtke. 

Kalmeta u borbi za Zadar

U utrci za mjesto gradonačelnika Zadar prema posljednjim anketama najaviše šanse ima Božidar Kalmeta, na čelu koalicije HDZ, HSP dr. Ante Starčević, HČSP, HSU i AHSS. On bi prema istraživanju koje je za Novu TV provela agencija Ipsos Puls trebao osvojiti 44,1 posto glasova i zajedno s najljućim rivalom Ivom Bilić iz koalicije SDP i HNS ući u drugi krug. Prema predviđanjima Kalmeta odnosi pobjedu u drugom krugu. 

Gradsku fotelju osim njih žele i kontroverzni poduzetnik i medijski mogul Reno Sinovčić, aktualni dožupan Đani Bunja i zadarski performer Enio Meštrović s listom Bleke i Konji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS