Obavijesti

News

Komentari 208

Nova predsjednica Bandićeve mladeži je bivša misica Oreški

Nova predsjednica Bandićeve mladeži je bivša misica Oreški
27

BRZO SE PENJE Natalija Prica Oreški lani je postala vijećnica, a sad je dobila i prvu stranačku funkciju. Tvrdi da se želi baviti problemima stambenog pitanja mladih

VIDEO

Politički uspon bivše misice te stomatologinje sa specijalizacijom iz ortodoncije i zastupnice u zagrebačkoj gradskoj skupštini, Natalije Price Oreški (30), nastavlja se munjevitom brzinom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Nataliju su u subotu jednoglasno izabrali za novu predsjednicu Mladi 365 Stranke rada i solidarnosti. U svibnju 2018. godine ušla je u gradsku skupštinu umjesto Ane Rucner, a u fokusu su joj bili mladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitali smo ju kako usklađuje brojne obaveze budući je na specjalizaciji iz ortodoncije i paralelno na doktorskom studiju na Stomatološkom fakultetu, a uz to je i politički aktivna.

- Imama dosta obaveza, no dobro sam organizirana i sve stignem i uživam u tome. Svaki dan radim s pacijentima. Poslije posla imam sjednice u tri odbora te redovne sjednice Gradske skupštine. Predsjednica sam i upravnog vijeća Centra za mlade Ribnjak. Ostatak slobodnog vremena provodim na strančkim aktivnostima, što uključuje i rad vikendom - rekla nam je Natalija Prica Oreški.

Dodala je da je aktivna u stranci Rada i solidarnosti 365 od osnutka.

- Mislim da su rad i trud koji sam uložila u gradskoj organizaciji Foruma mladih došli do izražaja, pa sam time postala predsjednica Mladih 365 na državnoj razini. Očekuje me puno posla jer nam dolazi puno mladih te po novim gradovima i županijama - dodala je Natalija.

Na upit kakvi su joj planivi i vidi li se jednog dana i u Saboru odgovorila je da skuplja političko iskustvo i svakog dana nauči nešto novo ta da će vidjeti što će biti u budućnosti.

- Sada sam najviše usredotočena na specijalizaciju i doktorski studij kao i rad s mladima naše stranke - rekla je.

Čim je dobila priliku biti zastupnica u gradskoj skupštini rekla je da joj je glavni cilj poticanje mladih na aktivniji angažman u politici. Lani je najavila da se želi pozabaviti problemima stambenog pitanja mladih koji se muče da dođu do svog doma te da im želi pomoći. Ona i suprug Ivan nisu imali tih problema jer žive u stanu kojeg je suprug dobio od roditelja. Suprug joj je velika potpora. I on je završio medicinu te je na specijalizaciji iz otorinolaringologije.

Osim gradonačelnika, zahvaljujući tituli misice, upoznala je prvu suprugu američkog predsjednika Ivanu Trump tijekom njezina posjeta Zagrebu, gdje je predstavila svoju knjigu “Raising Trump”, te njihova sina Erica.

- Ne smetaju me moje fotografije iz doba kada sam bila Miss. Nakon što sam predala krunu 2012. kontinuirano sam radila na sebi, završila sam fakultet, poslijediplomski studij ekonomije te se politički aktivirala. Smatram kako nije potrebno stavljati naglasak na titulu Miss jer to nije bitan element u mojoj političkoj i poslovnoj karijeri - zaključila je.

Nije prva Bandićeva miss 

No Natalija nije prva Miss Universe kojoj je Bandić izravno ili neizravno pružio priliku za profesionalnim napretkom. Prije tri godine u direkciji Holdinga počela je raditi Sarah Ivanković (30), koja je 2009. bila 11. u svjetskom natjecanju za Miss Universepa je dobila trajno krunu hrvatske Miss Universe.

Sarah, djevojački Ćosić, nakon osvajanja titule udala se za Jozu Ivankovića i završila studij ekonomije. Ispostavilo se da je u Holdingu zaposlena bez natječaja, a neslužbeni izvori 24sata tad su rekli kako je naredba o zapošljavanju došla “iz Grada”, odnosno ureda gradonačelnika Bandića. Bivša Miss Globe Hrvatske, Iva Mia Erak, uz Bandića je bila izdržala malo manje od dvije godine.

Bila je zaposlena na mjestu glasnogovornice te je, poput Sare, ondje zarađivala oko 10.000 kuna.

- Dvije godine živjela sam Bandićevim stilom života i nisam imala dovoljno vremena za sebe - objasnila je razloge odlaska 2009. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a