Obavijesti

News

Komentari 29

Nova rupetina kod napuštenih rudnika na području Drniša

Nova rupetina kod napuštenih rudnika na području Drniša
4

U utorak su prijavili urušavanje već postojeće jame pokraj sela Donji Marini. Urušila se ogromna stijena nad jamom nastalom propadanjem zemlje u hodnik rudnika

VIDEO

Kilometri tunela napuštenih rudnika boksita u okolici Drniša i dalje prijete. Nakon nedavnog urušavanja tla u selu Čupići, gdje je u blizini kuća nastala jama duboka gotovo sto metara, stanovnici ovog rijetko naseljenog područja prate seizmološke aktivnosti i strepe hoće li se otvoriti zemlja pokraj ili ispod njihovih kuća. 

U utorak su prijavili urušavanje već postojeće jame pokraj sela Donji Marini. Urušila se ogromna stijena nad jamom nastalom propadanjem zemlje u hodnik rudnika.

- Zemlja stalno propada u rudarske kopove i jame se otvaraju. Nažalost, u selima živi jako malo ljudi i nitko više ne vodi stoku na ispašu, tako da se ovakvi odroni zamijete s velikim zakašnjenjem. Tek na proljeće, kad ovuda u većem broju pohrle izletnici, čut će se o novim jamama -  rekao nam je Roko Marin (56) iz Donjih Marina.

- Kuda se sve protežu rudarski kopovi i u kojem obimu, možda više nitko ne zna. Pravce znamo samo okvirno. Znamo da je tu najdublji rudarski kop u Europi, dubok čak 360 metara. Ima šest etaža od kojih su neke poplavljene. Ne znamo što voda može napraviti, hoće li i kada će se urušiti - rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Trbounje Ivica Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveću i najopasniju jamu u Čupićima ogradili su bodljikavom žicom, dok je ona u Marinima samo označena plastičnom vrpcom. Još ne postoje nikakvi planovi o eventualnoj sanaciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a