Obavijesti

News

Komentari 57

Novac ranjenog Ivića nestao je iz opljačkanog policijskog sefa

Novac ranjenog Ivića nestao je iz opljačkanog policijskog sefa
6

Dok je Stipan Ivić još sjedio za volanom, napadač je u njega ispalio najmanje šest hitaca i otrčao. Ivić se prošle godine požalio da mu policija nije vratila zaplijenjeni novac

VIDEO

Stipan Ivić (37) u nedjelju je oko 3 sata išao u svoj noćni klub Element na katu tržnice u Ulici Drage Gervaisa u zagrebačkom naselju Špansko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izrešetali auto: Ispred kluba u Zagrebu propucali su muškarca Više na http://bit.ly/2qPJg0o Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Sunday, May 7, 2017

Kao i svakog puta, srebrnim Cryslerom 330 ušao je u prostor tržnice i parkirao ga ispod kluba, između staklene terase slastičarnice i štandova. Upravo među štandovima, sumnjaju istražitelji, skrivao se napadač i čekao njegov dolazak. Dok je još sjedio za volanom u njega je iz pištolja ispalio najmanje šest hitaca, nakon čega je otrčao. U poslijepodnevnim satima policija je već imala osumnjičenoga na obradi. Navodno se sam predao policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stanari obližnjih zgrada kazali su kako ih je rano ujutro probudilo više hitaca, no nikoga nisu vidjeli niti su znali šta se događa. Stipana je vozilo Hitne pomoći prevezlo u KB Sestre milosrdnice. Kako doznajemo, zaprimili su ga na Odjelu neurokirurgije te je njegovo stanje danas bilo ozbiljno. Iz policije su potvrdili da je 37-godišnjak u pucnjavi teško ozlijeđen.

POGLEDAJTE VIDEO:
 

Izrešetao auto: Ispred kluba u Zagrebu propucao je muškarca

Muškarac je ranjen oko 3 sata ujutro na tržnici u Španskom kod noćnog kluba Element. Kamera HRT-a zabilježila je šest rupa od metaka na prozorskom staklu auta zagrebačkih registracija U pucnjavi na tržnici u Španskom u Zagrebu u noći sa subote na nedjelju jedan je muškarac (37) ranjen.

Neposredno nakon događaja, policija je detaljno pregledala njegov automobil. Na staklu vrata vozača pronašli su šest rupa od metaka. Velike nade polažu i u kamere videonadzora koje je Ivić postavio na noćni klub. Jedna kamera gleda upravo na mjesto gdje je Ivić svaki put parkirao, druga nadzire stepenište koje vodi na 1. kat gdje je klub, a treća snima parking, koji se nalazi sa stražnje strane tržnice. Sve te snimke, kao i one s ostalih objekata koji imaju videonadzor, policija je izuzela istog jutra.

Inače, Stipan Ivić i njegov dvije godine mlađi brat Ivica Ivić poznati su boksači i kickboksači, koji uz klub Element imaju i kickboksački i noćni klub Armus na Samoborskoj cesti u Zagrebu. Njegov brat nije želio komentirati događaj. 

O Iviću su mediji pisali prošle godine nakon krađe novca i zlata iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. Bivši policijski načelnik Željko Dolački optužen je da je inscenirao krađu iz vlastita ureda. U travnju 2016. godine Stipan se požalio Jutarnjem listu kako mu je policija zaplijenila 100.000 eura, koje mu nisu vratili iako je utvrđeno da nisu predmet kaznenog djela. Kako doznajemo, policjaci su doista imali raciju u njegovu klubu, no zaplijenili su mu daleko manji iznos i to u kunama. Stipana su sumnjičili zbog dvije iznude u iznosu od 20.000 eura za koje su ga prijavili građani. U jednom slučaju, kaže naš sugovornik, protiv njega su imali čvrst dokaze. Kako god bilo, njegov novac nestao je zajedno s ostalim plijenom iz sefa Dolačkog. 

Vlasnici štandova na tržnici Špansko, kazali su da su se zbog njegova nepropisnog parkiranja žalili policajcima s Črnomerca, no da oni ništa nisu poduzeli. Za klub kažu da ga je Stipan preuzeo prije dvije ili dvije i pol godine te da je u njemu ranije često bilo incidenata. Tako su u prosincu 2010. godine, dok se klub zvao Alibi No1 i bio u drugom vlasništvu, netko je oko 2.30 sati bacio ručnu bombu na terasu na kojoj se zabavljalo 30-ak gostiju. Na sreću, nitko od gostiju nije ozlijeđen. 

Četiri godine prije toga, u ožujku 2006. godine, skupina mladića pokušala je zapaliti terasu Alibija. Požar je zahvatio stastičarnicu i mesnicu koje se nalaze ispod kluba i koje su izvana potpuno izgorjele. Priznaju da je u posljednje vrijeme, otkad je klub u vlasništvu Ivića, policija manje dolazila te da sve dosad nije bilo većih problema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag