Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Novac za besplatne udžbenike povući s borbenih zrakoplova'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona, navodi se u amandmanu

Bandićev, odnosno saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predložio je u srijedu da se 280 milijuna kuna koliko je, po izračunu Kluba, potrebno da se osiguraju besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, 'povuče' sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova.

- Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona - navodi Klub u amandmanu koji je podnio na Prijedlog državnog proračuna za 2019.

BANDIĆ PLENKOVIĆU: 'Kupite udžbenike ljudima koji jedva krpaju kraj s krajem...'

Klub opetuje kako je nabava besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce nužnost, te tumači kako je 280 milijuna potrebno (samo) u prvoj godini, 'dok bi se sljedeće školske godine taj iznos umanjio za pola'.

Bauk: Za navijačke aktivnosti Predsjednice 20 tisuća kuna

SDP-ov Arsen Bauk amandmanom je pak predložio da se Uredu predsjednice Republike za navijačke aktivnosti i rekvizite odobri 20 tisuća kuna, a da se taj iznos 'skine' s pozicije za honorarne suradnike Središnjeg državnog ureda za sport.

BAUKOV AMANDMAN: 'Dajte predsjednici 20 tisuća kuna za navijačke rekvizite...'

Ova će godina ostati upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice u njihovu obilježavanju, prihvaćanjem moga amandmana Sabor bi predsjednici jasno izrazio potporu u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se iduće godine održati niz značajnih sportskih manifestacija, tumači Bauk.

Komentari (21)
  • Ma nemoj, ti sada predlažeš da se sredstva od zrakoplova preusmjere u udžbenike...jako smiješno... A kada je gosp. Bunjac isto tako predlagao i davao amandmane - vi ste se smijali i odbijali iste...licemjerno...

    27. 11. 2018,   21:26
  • Na sljedećim izborima treba očistiti Hrvatsku od ovog trenutnog političkog zla . Poziv svim zdravim i poštenim stručnim i poštenim ljudima da osnuju pravu Hrvatsku stranku koja će štititi interese Hrvatske države i malog čovjeka !

    27. 11. 2018,   21:22
  • gdje je mile, tu je laž, tu je prevara

    27. 11. 2018,   21:43