Obavijesti

News

Komentari 40

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego
6

Mladen Novak i Zlatko Tušak ostaju u Laburistima. Novak kaže da je ovo situacija u kojoj treba pregaziti vlastiti ego radi interesa stranke i njezinog spašavanja

VIDEO

Mladen Novak za sada ipak ostaje u Hrvatskim laburistima. Nakon skoro dva i pol sata, koliko je trajala sjednica Kluba Laburista, pala je odluka.

- Presudilo je to da je interes stranke, koja je u ovom trenu jedina prava socijaldemokratska stranka u Hrvatskoj, bitniji. Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati spasiti stranku. Mislim da je to moguće - rekao je Novak. Ističe da iz njegove perspektive nije moguća koalicija ni s HDZ-om ni sa SDP-om.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:52

'Interes građana na prvom mjestu'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nagađalo se da bi stranku mogao napustiti i Zlatko Tušak , ako to učini Novak. On kaže da je takvu mogućnost i ranije odbacio.

- Otvoreno smo razgovarali o svim problemima, metnuli smo ih na stol. Dogovorili smo se da i ubuduće otvoreno razgovaramo. Kada je u pitanju rad Kluba onda nam je interes građana na prvom mjestu. Razgovarali smo najviše o nesmotrenoj izjavi i krivom tumačenju koaliranja sa SDP-om. Ako će do toga doći, prvo će se otvoreno razgovarati u cijeloj stranci, a onda davati informacije u javnosti - rekao je Tušak.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:11

'Ne dogovorima zbog saborskih fotelja i mandata'

Novoizabrana predsjednica stranke Nansi Tireli rekla je da će o mogućem koaliranju s nekom drugom strankom odlučiti Nacionalno vijeće, a prije čega će se članovi sami izjasniti o tome po načelu "jedan član - jedan glas". Pritom ističe da ona sama nikad nije spomenula mogućnost koalicije sa SDP-om.

- Zagovaram ujedinjenje ljevice jer jedino ona može dati prave iskrene odgovore za dobrobit građana. To nikako ne može biti desnica. Dogovori da, a ne dogovorima Laburista zbog saborskih fotelja i mandata. Laburisti imaju svoje točke, svoj program rada, točno znaju što žele, čemu teže. Ukoliko na lijevoj strani nađemo stranke koje će nas pratiti u tome bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke - rekla je.

- Mislim da smo u ovom trenutku mi jedina prava ljevica, pokazali smo u zadnje tri godine kakvu Hrvatsku želimo i za koga se to borimo - zaključuje Tireli.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 03:30

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina