Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novak će ostati u Laburistima: Trebamo pregaziti vlastiti ego

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 6

Mladen Novak i Zlatko Tušak ostaju u Laburistima. Novak kaže da je ovo situacija u kojoj treba pregaziti vlastiti ego radi interesa stranke i njezinog spašavanja

Mladen Novak za sada ipak ostaje u Hrvatskim laburistima. Nakon skoro dva i pol sata, koliko je trajala sjednica Kluba Laburista, pala je odluka.

- Presudilo je to da je interes stranke, koja je u ovom trenu jedina prava socijaldemokratska stranka u Hrvatskoj, bitniji. Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati spasiti stranku. Mislim da je to moguće - rekao je Novak. Ističe da iz njegove perspektive nije moguća koalicija ni s HDZ-om ni sa SDP-om.

'Interes građana na prvom mjestu'

Nagađalo se da bi stranku mogao napustiti i Zlatko Tušak , ako to učini Novak. On kaže da je takvu mogućnost i ranije odbacio.

- Otvoreno smo razgovarali o svim problemima, metnuli smo ih na stol. Dogovorili smo se da i ubuduće otvoreno razgovaramo. Kada je u pitanju rad Kluba onda nam je interes građana na prvom mjestu. Razgovarali smo najviše o nesmotrenoj izjavi i krivom tumačenju koaliranja sa SDP-om. Ako će do toga doći, prvo će se otvoreno razgovarati u cijeloj stranci, a onda davati informacije u javnosti - rekao je Tušak.

'Ne dogovorima zbog saborskih fotelja i mandata'

Novoizabrana predsjednica stranke Nansi Tireli rekla je da će o mogućem koaliranju s nekom drugom strankom odlučiti Nacionalno vijeće, a prije čega će se članovi sami izjasniti o tome po načelu "jedan član - jedan glas". Pritom ističe da ona sama nikad nije spomenula mogućnost koalicije sa SDP-om.

- Zagovaram ujedinjenje ljevice jer jedino ona može dati prave iskrene odgovore za dobrobit građana. To nikako ne može biti desnica. Dogovori da, a ne dogovorima Laburista zbog saborskih fotelja i mandata. Laburisti imaju svoje točke, svoj program rada, točno znaju što žele, čemu teže. Ukoliko na lijevoj strani nađemo stranke koje će nas pratiti u tome bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke - rekla je.

- Mislim da smo u ovom trenutku mi jedina prava ljevica, pokazali smo u zadnje tri godine kakvu Hrvatsku želimo i za koga se to borimo - zaključuje Tireli.


Komentari (40)
  • Novak i Tušak su dvije potpuno nebitne figure hrvatske političke scene. Imaju karizmu manju od karizme panjeva u obližnjoj šumi. Nije ni čudno da su laburisti postali politička prošlost s ovakvim kapacitetima kao što su Tušak, Novak, Tireli... Kakva prestrašna prevara u izvedbi Lesar d.o.o. firme u stečaju!

    17. 2. 2015,   16:57
  • Interesantna stranka. Pojedini članovi u životu nisu ništa konkretno radili. malo opstruirali rad po sindikatima, malo po nekim odborima i danas prodaju tešku pamet i predstavljaju radnika u saboru. Savršena prilika za onu staru: "Sit gladnome ne vjeruje." .... .... oni koji poznaju osobno pojedince znaju o kome govorim

    17. 2. 2015,   17:07
  • pregaziti i mamu svoju , ako treba , radi VLASTITOG spašavanja , meni se čini

    17. 2. 2015,   18:23