Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novaković o izjavi Plenkovića: 'Ovo je napad na Povjerenstvo'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom nužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti, kaže Novaković

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak o putu premijera i članova HDZ-a u Helsinki.

Na sjednici Povjerenstva predsjednica Nataša Novaković poručila je da se postupak pokreće protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i bivših ministara: Nade Murganić, Tomislava Tolušića i Lovre Kuščevića jer za putovanje Vladinim zrakoplovom na stranački skup, unatoč upozorenjima, nisu dostavili putne naloge i ostalu dokumentaciju.

Premijer Plenković, nakon odluke vidno uznemiren, poručuje da se radi o konstrukciji.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković odgovorila je premijeru:

"Cilj nije bio da se nekome napravi šteta. Radili smo kao i u svakom drugom predmetu. Nismo dobili očitovanje ni dokumentacije. Nije nam sve dostavljeno. Niti jedan putni nalog nije dostavljen, do danas ne znamo ni tko je bio u zrakoplovu. Sve što smo tražili nismo dobili", odgovorila je Novaković Plenkoviću u RTL-u Danas dodajući:

Zagreb: Andrej Plenković i Zdravko Marić o novim poreznim reformama PREMIJER O POVJERENSTVU: 'Priča o avionu i Finskoj obična je konstrukcija, sve je jasno...'

"Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom nužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti. Nisu dostavili ni jedan dokument o tom putu, samo očitovanja", naglašava i kaže da "ako je sve u redu, onda nije postojao ni jedan razlog da se ne dostavi dokumente." 

"Je li ovo napad na Povjerenstvo", pitala je reporterka.

POVJERENSTVO POKRENULO POSTUPAK Plenković i ministri taje tko je platio put na skup u Helsinki

"Da", jasno će Novaković.

O putu u Helsinki nije bila jednoglasna odluka, podsjetila je reporterka.

"Polemiziralo se oko toga kojim bi člankom pokrenuli postupak. Većina je bila za", kazala je Novaković.

O novom zakonu o sukobu interesa Novaković kaže:

"Čini se da smo im mi nepotrebni. Taj zakon je već dugo u ladici. Ne znam, čekamo da se vidi što će biti dalje. Imali smo sastanak s ministrom Malenicom, vrlo konstruktivan. Potpuno drugačiji od sastanaka s prethodnim ministrom. Potpuno mi je zbunjujuće da mi konstruiramo da mi nekome štetimo, mi to ne radimo", rekla je Novaković.

Komentari (39)
  • nego što nego je napad na povjerenstvo. sada mu sudite za sukob interesa jer je izjavio da nije u sukobu interesa na način da je napao povjerenstvo za sukob interesa tezom da se bavi gubljenjem vremena umjesto sukobima interesa

    5. 9. 2019,   21:04
  • Ma samo ga traži listu putnika, da javnost vidi tko je sve iz najpoštenije hrvatske stranke putovao u Finsku na račun poreznih obveznika, a nije bio u protokolu službenog posjeta!

    5. 9. 2019,   21:13
  • Ma cim muljaju i ne podnose dokumente-krivi su.

    5. 9. 2019,   21:13