Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novaković: O postupku protiv Dalić ćemo odlučiti već u petak

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je predmet otvorilo nakon što je u javnost izašla korespondencija sad već bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić s tzv. Grupom Borg

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa o bivšoj ministrici Martini Dalić odlučivat će u petak, 18. svibnja, rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković u utorak u Varaždinu.

„Povjerenstvo će u petak odlučivati o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv bivše ministrice“, rekla je Novaković  na upit novinara kada će „slučaj Dalić“ doći na dnevni red Povjerenstva, podsjetivši da je predmet otvoren prošli tjedan.

Agrokor OBJAVLJENI NOVI MAILOVI Od ruske VTB banke Šavorić je trebao dobiti 640 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je predmet otvorilo nakon što je u javnost izašla korespondencija sad već bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić s grupom koja je radila na lex Agrokor, te prijave koju je zaprimilo. 

Povjerenstvo provodi edukaciju dužnosnika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju pa je u varaždinskom hotelu Turist održana edukacija za dužnosnike s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.

TOMISLAV KLAUŠKI Nova Vlada, nova afera. HDZ si više naprosto ne može pomoći

Govoreći dužnosnicima s područja četiriju županija na sjeveru Hrvatske, predsjednica Povjerenstva je naglasila da je edukacija lokalnih dužnosnika iznimno važna.

„Ono što bismo voljeli postići jest učestalija komunikacija između dužnosnika i Povjerenstva, da nas više pitaju za informacije i da prije nego što uopće dođu u situaciju u kojoj bi se eventualno mogli dovesti do toga da bude nekakav predmet otvoren, da nas kontaktiraju“, poručila je Novaković.

Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic and Martina Dalic, Minister of Economy, attend a news conference in a government building in Zagreb ANDREJ PLENKOVIĆ: 'Nije dramatično. Idući petak glasovanje o novom ministru'

„U ovom sam kratkom vremenu uspjela uočiti da još jako puno problema ima oko ispunjavanja imovinskih kartica koje ljudi ispunjavaju po nekoliko puta zbog toga što to rade pogrešno. Mislim da bi bilo daleko jednostavnije da dođu u naš ured, da to zajedno popunimo ili da nas nazovu pa da im objasnimo što i kako“, dodala je Novaković, koja je na dužnosti predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dva mjeseca.

Uz brojne gradonačelnike i načelnike općina, odnosno njihove zamjenike, na edukaciji je bio i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, koji je istaknuo da je percepcija korumpiranosti u Hrvatskoj na visokoj razini.

Tema: Afera mailovi

Komentari (17)
  • Već u petak?? Jbt, koja hitrost... nego, zašto ne bi odlučili sutra? To bi bilo prekasno?

    15. 5. 2018,   19:05
  • Baš me zanima da li će na prvom ispitu pasti, jer je sve čisto ko suza!! Udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, dijeljenje povlaštenih informacija, zlouporaba položaja i ovlasti, znači ništa drugo osim da je bila u sukobu interesa ne dolazi u obzir! Ako kažu da nije bila u sukobu, sve vam je jasno onda!!

    15. 5. 2018,   18:00
  • kradeze je tražio baš nju na čelu povjerenstva... postaje sve zanimljivije

    15. 5. 2018,   21:19