Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi balkanski 'kralj kokaina': Našli drogu od milijardu dolara

Drugi časnik Ivan Đurašević trebao je navodno dobiti 50.000 dolara u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain na brod. Uz pomoć dizalica ukrcao je milijardu dolara vrijedan kokain...

U luci u Philadelphiji odvila je u srijedu ujutro najveća zapljena kokaina u američkoj povijesti. Na teretnom brodu 'MSC Gayan' federalni agenti otkrili su 16,5 tona kokaina. Protiv dvojice muškaraca koji su priznali utovar droge podignute su federalne optužnice.

Drogu su skrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi su Ivan Đurašević i Fonofaavae Tiasage. Obojica su priznali federalni agentima da su pomogli utovariti kokain na brod.

Police officers carry packages containing cocaine seized during operations in Retalhuleu and San Marcos southwest of Guatemala City, after their arrival at the air force base in Guatemala City ČLANOVI POSADE UHIĆENI Na američkom brodu zaplijenili kokain: Vrijedi milijardu dolara

Drugi časnik Ivan Đurašević trebao je navodno dobiti 50.000 dolara u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain. Dok su bili na moru, 14 različitih manjih brodova približilo se brodu kako bi im isporučili drogu.

Navodi se da je brod u Ameriku stigao iz Čilea preko Paname i Bahama.

Đurašević je potom uz pomoć brodske dizalice ukrcao kokain na brod, piše CNN. Podgorički portal Vijesti objavio je da je Đurašević crnogorski državljanin s prebivalištem u Budvi.

- Ovo je jedna od najvećih zapljena u našoj povijesti. Ovolika količina može ubiti milijune ljudi. MILIJUNE - napisao je državni odvjetnik William McSwain. Njegov ured procijenio je vrijednost zaplijenjenog kokaina na više od milijardu dolara. 

Brod je bio u Čileu, Peruu, Kolumbiji i Panami tijekom prošlog mjeseca, pokazuju podaci Reutersa o praćenju plovila. 

Vlasnik teretnog broda, tvrtka Mediterranean Shipping navodi u priopćenju da su upoznati s incidentom i da surađuju s američkim vlastima u razotkrivanju trgovine ilegalnim drogama. 

Ovo je posljednja u nizu velikih zapljena na istočnoj obali SAD-a. U Philadelphiji su i u ožujku policijski psi nanjušili veliku količinu droge, točnije 538 kilograma kokaina, čija se vrijednost procijenila na 38 milijuna dolara.

Kokain je najčešće konzumirana ilegalna droga u SAD-u, navode federalni službenici. 

Tema: Hrvatska

Komentari (64)
  • novi balkanski kralj kokaina, a dečko samo mornar na brodu.. :p

    19. 6. 2019,   12:36
  • Postovana Visnja, Kao "novinarka" trebali bi znati da mornar i casnik nije ista stvar. Malo istrazite prije nego sta "napisete" clanak. Hvala i pozdrav

    19. 6. 2019,   13:34
  • mamicu im nesposobnu a lijepo sam im rekao di da sakriju koku al neko se uvijek pravi pametan , ak nis onih 7 tona je proslo

    19. 6. 2019,   12:48