Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi Bandićev zahtjev Vladi: Priznajte majke odgojiteljice

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje", ističe zagrebački gradonačelnik Bandić

Nakon što mu je prošao prijedlog o besplatnim udžbenicima, Milan Bandić najavio je idući prijedlog koji će uputiti Vladi.

Zagrebački gradonačelnik očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj. Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, javlja Nova TV.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo.

Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje", ističe zagrebački gradonačelnik Bandić.

Komentari (76)
  • Na stranu šovinistički komentari ekstremne ljevice i desnice, ali mora se priznati da je riječ o socijaldemokratskoj mjeri, i da je Bandić dosljedan socijaldemokratskoj politici. Da li će vlada desnog centra ovako nešto prihvatiti, ostaje za vidjeti.

    20. 12. 2018,   02:07
  • Bravo Bandiću...

    19. 12. 2018,   21:19
  • To su tri stupa a navede ih pet. Tolika inteligencija, pamet, stručnost, demagogija i lopovluk neviđenih razmjera na ovim prostorima, Balkanu, EU, svijetu, univerzumu a i šire.

    19. 12. 2018,   21:06