Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi detalji čedomorstva: Bebu je držala u vreći ispod kreveta?

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL 3

Majka je skrivala trudnoću, a dijete je rodila u obiteljskoj kući te nakon toga otišla na posao. Tamo joj je navodno pozlilo pa je prebačena na Hitnu. Utvrdili su da je rodila i prijavili je

Ženi (28) iz Dubravca, nedaleko od Ivanca, osumnjičenoj za ubojstvo novorođenčeta, u ponedjeljak su odredili pritvor. Slučaj je šokirao cijelu Hrvatsku. Podsjetimo, policajci su nakon dojave iz varaždinske bolnice 22. veljače pretražili kuću u Dubravcu. U pretrazi je pronađena mrtva beba, tek rođena, koja je navodno bila u crnoj vreći ispod kreveta.  

UŽAS KOD VARAŽDINA Našli mrtvu bebu: Majka rodila sama u kući pa otišla raditi?

Obdukcijom je potvrđeno kako je rođeno živo između 15. i 20. veljače ove godine i sumnja se da ga je ubila majka protiv koje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. 

Dubravec: U kući pronašli mrtvo novorođenče | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, majka je skrivala trudnoću, a dijete je rodila u obiteljskoj kući te nakon toga otišla na posao. Tamo joj je navodno pozlilo pa je prebačena na hitni medicinski prijem gdje je utvrđeno da je rodila.  

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova, u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj je počinjeno 58 čedomorstava uključujući i posljednji slučaj iz Varaždina. Od ukupnog broja, 10 čedomorstava je počinjeno samo 1998. godine. 

Komentari (37)
  • Koji su to novi detalji? Pa sve ste to pisali i prije tjedan dana!

    27. 2. 2019,   12:49
  • Nikakva tu postporodjajna depresija nije! Ovo je ubojstvo s predumisljajem! Dakle dok je skrivala trudnocu je vec isplanirala da ce dijete ubiti cim rodi! Monstrum, zatvoriti dozivotno!

    27. 2. 2019,   13:30
  • Kako nitko nije znao da je zena trudna????? Ovo su gluposti gigantskih razmjera, pa zena u zadnjih dva mjeseca trudnoce ima trbuh do zuba. Srce ti pukne kada cujes ili procitas kako je tako lako i bescutno ugasen zivot. Monstrum, a ne majka. Jer majke svoje bebe stite, vole, hrane i dale bi zadnju kap krvi za njihovo zdravlje. Nema nikakvog opravdanja za ovakav postupak jedne zene, nadam se da ce vijecno gorjet u paklu sa slikom svoje bebe ispred svojih ociju. Pljuc!!!

    27. 2. 2019,   13:00