Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Novi krug konzultacija održat će se početkom idućeg tjedna'

None Foto: Marko Prpić/Pixsell 2

Nakon završetka drugog kruga konzultacija na Pantovčaku, predsjednica je opet ustvrdila da nitko nema dovoljnu potporu da dobije mandat za sastavljanje Vlade

Nakon završetka drugog kruga konzultacija na Pantovčaku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obratila se javnosti te ponovno ustvrdila da nitko nema dovoljno glasova potpore zastupnika da dobije mandat za sastavljanje Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: I zjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

- Nažalost i danas se pokazalo kako nitko ne raspolaže potrebnom većinom svih zastupnika u Saboru . Želim jasno i nedvosmisleno reći da ću ustrajati na primjeni ustavne odredbe koja uvjetuje potporu većine u hrvatskom Saboru . Pritom odbacujem bilo kakvu vrstu pritisaka . Pozivam sve čelnike državnih institucija, posebno sigurnosno obavještajnih službi, da svojim djelovanjem ne ugrožavaju sigurnost građana i države. Građani su me ovlastili da u njihovo ime štitim Ustav. Na tome ću ustrajati i nikome neću dopustiti da iz bilo kojeg partikularnog interesa ugrozi stabilnost države i ustavni poredak. Idući krug konzultacija održat ču početkom sljedećeg tjedna - poručila je predsjednica.

Komentari (173)
  • Još, nakon mjesec dana, nije mi jasno zašto ovaj famozni MOST nije rekao: naši uvjeti su: ti, ti, ti i ti, hoćete ili nećete. Hoćete OK idemo sastaviti Vladu. Nećete idemo u nove izbore i kraj priče!

    7. 12. 2015,   16:30
  • Je li itko skontao ono kad su pitali Mostaše koji bi to nestranački Premijer bio,nisu htjeli odgovoriti.

    7. 12. 2015,   16:05
  • Zar nisu u NAT.u oni već imaju diplomatske odnose sa Amrekom!!!

    7. 12. 2015,   16:58