Obavijesti

News

Komentari 8

Novi kvar na avionu njemačke vlade: 'Ovo bi moralo prestati'

Novi kvar na avionu njemačke vlade: 'Ovo bi moralo prestati'
1

U ovom slučaju je situacija posebice osjetljiva jer je i na drugom zrakoplovu, koji je iz Njemačke u Zambiju stigao nakon što je prvi zbog kvara ostao na zemlji, pronađena „greška u sustavu“

VIDEO

Članovi njemačke vlade opet su ovih dana bili prisiljeni mijenjati planove zbog kvara na vladinim zrakoplovima, nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel u prosincu propustila početak samita G20 u Argentini zbog kvara na zrakoplovu.

U najnovijem slučaju je ministar za pomoć zemljama u razvoju Gerd Mueller zbog sličnog razloga ostao u Zambiji nekoliko dana dulje od predviđenog i bio je prisiljen otkazati posjet Namibiji.

„Ovi kvarovi imaju ogroman negativni utjecaj na Njemačku kao high-tech naciju. Ova serija kvarova mora prestati“, rekao je Mueller komentirajući kvar zrakoplova.

U ovom slučaju je situacija posebice osjetljiva jer je i na drugom zrakoplovu, koji je iz Njemačke u Zambiju stigao nakon što je prvi zbog kvara ostao na zemlji, pronađena „greška u sustavu“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mueller i njegovo izaslanstvo sada će Zambiju napustiti redovnom linijom. Oba pokvarena zrakoplova do daljnjeg ostaju u Africi.

„Sada smo se sami snašli i afričkim kompanijama letimo kući“, rekao je Mueller, koji bi s izaslanstvom trebao u Berlin sletjeti u petak uvečer.

Njemački ministar (Kršćansko-socijalna unija CSU) svoju je afričku turneju prekinuo još u ponedjeljak, zbog čega je otkazan posjet Namibiji. Mueller je, prema vlastitim navodima, „dobro iskoristio“ prisilni boravak u Zambiji i obavio nekoliko neplaniranih razgovora, između ostalog i s predstavnicima UNHCR-a.

U prosincu je Angela Merkel zbog kvara na vladinom zrakoplovu bila prisiljena put prekinuti u Njemačkoj, nakon čega je redovnom linijom nastavila let za Buenos Aieres gdje je s velikim zakašnjenjem stigla na samit G20.

Mjesec dana prije toga vicekancelar i ministar financija Olaf Scholz je, zbog kvara vladinog zrakoplova, ostao nekoliko dana dulje u Indoneziji, odakle se također vratio komercijalnim letom. U ovom slučaju su, prema službenom priopćenju, zrakoplov njemačke vlade „prizemljili“ glodavci koji su oštetili instalacije.

Tzv. bijela flota Njemačkog zrakoplovstva (Luftwaffe) služi prijevozu političara i broji sedam zrakoplova.

Luftwaffe je nakon posljednje serije kvarova odbacila kritike tvrdeći da se, statistički gledano, zrakoplovi „bijele flote“ ne kvare često.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a