Obavijesti

News

Komentari 181

Novi mailovi: Plenković se s grupom Borg sastao tri puta?

Novi mailovi: Plenković se s grupom Borg sastao tri puta?
1

Upravo je premijer Andrej Plenković, kako navodi portal Index, "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade"...

VIDEO

Portal Index.hr objavio je nove e-mailove vezane uz aferu zbog koje je ostavku dala ministrica gospodarstva Martina Dalić. Navode da se premijer Plenković najmanje tri puta susreo s 'Borg grupom' te da je iz hodograma aktivnosti te skupine vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za Vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora.

Tvrde i da je Plenković znao tko su pravi pisci zakona jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će vlada donijeti taj zakon. U utorak je, podsjetimo, premijer na upit o tome osjeća li se odgovornim u aferi "Hotmail", odgovorio negativno, ističući da nijedan e-mail nije bio poslan njemu.

'Policija provjerava relevantne dokumente iz Afere mailovi...'
'Policija provjerava relevantne dokumente iz Afere mailovi...'

On uistinu nije dobio nijedan mail, ali dobila ih je njegova savjetnica na službenu adresu, nekoliko sati prije usvajanja Lex Agrokora. 

Premijer je na to u utorak komentirao da je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva.

Plenković: Inicijativa oporbe za raspuštanje Sabora neće proći
Plenković: Inicijativa oporbe za raspuštanje Sabora neće proći

Grupa Borg, 5. ožujka, prije samog sastanka u vladi napravila je hodogram aktivnosti, a koji će biti prezentiran u vladi. U njemu se ističe rješavanje pitanja savjetnika koji rade na sanaciji Agrokora.

Upravo je premijer Plenković, navodi Index, "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade".  Evo kako o tom pozivu piše Martina Dalić 5. ožujka.

Premijer: Dalić je imala ključnu ulogu da brine o gospodarstvu
Premijer: Dalić je imala ključnu ulogu da brine o gospodarstvu

"Premijer moli da sutra dođete u Vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da ćete uspjeti", napisala je Dalić. Poziv se nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra financija.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. ožujka, tjedan dana prije nego što će Lex Agrokor biti usvojen na vladi. Pisanje Lex Agrokora u to se vrijeme već dobro "zahuktalo".

Zašto se dr. Petrov i profesor Grmoja sad prave malo blesavi
Zašto se dr. Petrov i profesor  Grmoja  sad prave malo blesavi

Nakon tog sastanka s premijerom kreće i dio komunikacije službenim kanalima, odnosno službenim mailovima u Vladi. Jedan od tih službenih kanala bila je i Plenkovićeva savjetnica, piše Index.

Vlada: I ovi mailovi potvrđuju da u Agrokor nismo ulagali novac građana

Iz Vlade su zasad samo neslužbeno komentirali da su i današnji dokumenti potvrdili da se između opcija ponuđenih Vladi RH izabralo onu koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez da se u njega ulozi državni novac, novac građana, javlja N1.

Navode i da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje.

Dokument naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija, i da neće biti troška za državu, ne koji će se savjetnici angažirati'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi
'JA BIH VRATILA NOVAC'

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

U ponedjeljak na razgovoru s predsjednikom Vlade predložit ću održavanje sjednice Nacionalnog vijeća, svakako postoji potreba jer moram izraziti zabrinutost trenutnim stanjem, kazala je predsjednica

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'
DARKO HORVAT

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat
Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao
AFERA MAILOVI

Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao

U ovom trenutku ne bih ulazio u špekulacije, kondicionale - što ako scenarij. Prema onome što smo čuli u petak u Opatiji, na panelu o Agrokoru, proizlazi da se približavamo trenutku nagodbe, kaže ministar