Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi ministar je u SDP prešao iz HDZ-a, Milanovićev je pajdaš

None Foto: Matija Topolovec/Pixsell 3

Navodno je Zoran Milanović i prije parlamentarnih izbora ponudio Hajdašu Dončiću da bude jedan od ministara u njegovoj vladi, ali tada ga to nije zanimalo te je odbio

Premijer Zoran Milanović na mjesto ministra prometa, pomorstva i infrastrukture želi postaviti Sinišu Hajdaša Dončića (38), koji je, za razliku od Komadine, čovjek od njegova povjerenja. 

Nikoga u SDP-u njegovo imenovanje neće iznenaditi jer kažu kako znaju da je on, uz Mihaela Zmajlovića, gradonačelnika Jastrebarskog, u najužem krugu premijerovih prijatelja. Navodno je Milanović i prije parlamentarnih izbora ponudio Hajdašu Dončiću da bude jedan od ministara u njegovoj vladi, ali krapinskog župana tada to nije zanimalo te je odbio. Ipak, nakon samo četiri mjeseca promijenio je mišljenje. 

- Milanović je s njim puno razgovarao. Želio je da ministarstvo nakon Komadine preuzme netko za koga je siguran da će dobro obavljati taj zahtjevan posao - rekao je jedan visokopozicionirani SDP-ovac te dodao kako se Hajdaš Dončić s Milanovićem poznaje od 1999. godine. Kako su i jedan i drugi tada bili novi u politici, počeli su se intenzivno družiti. 

Ipak, Milanović ga, kako kažu u SDP-u, ne želi postaviti za ministra samo zbog toga jer je njegov čovjek od povjerenja. Kako je Hajdaš Dončić magistar ekonomije, te je bio i direktor Zagorske razvojne agencije, uvjeren je da bi trebao dobro obavljati svoj posao. Hajdaš je u dobrim odnosima i s predsjednikom Josipovićem. Hajdaš je jedan od rijetkih koji su iz HDZ-a prešli u SDP. Često se šali da ga je otac upisao u HDZ jer na štandu HSLS-a nije bilo mjesta. 

U SDP se upisao 2002. godine. Priznao je da je romantičan čovjek. Prije devet godina svom je prezimenu dodati suprugino. Kaže da su ga zbog toga u društvu često podbadali, ali on se na to nije obazirao.

Zabranio je svojim radnicama da nose minice i japanke 

Siniša Hajdaš Dončić kao zagorski župan ima osebujan stil. Tako je radi promidžbe svoje županije raspisao natječaj za automobil koji bi trebao imati 60 konja, pogon na sva četiri kotača i biti točno određene veličine. Tek nakon što su mediji objavili da takav automobil stoji 270.000 kuna, Hajdaš je priznao da je to bio lažni oglas kojim je želio promovirati županiju. Prošlog ljeta uveo je pravila odijevanja za svoj ured te zaposlenice nisu smjele dolaziti u minicama i japankama. Član je Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, koji vodi Dragan Primorac. Hajdaš Dončić voli slušati rock glazbu, osobito Hladno pivo.    

Komentari (98)
  • Pustimo prezimena ili japanke ili auto od 60ks sa pogonom na sve kotace... Meni je najzanimljivije kako je Zoki njemu kao frendu ponudio mjesto! Dobro majke ti milosne sta se ta ministarska mjesta djele po prijateljstvima??? Kakva je ovo zemlja...joj joj joj.

    5. 4. 2012,   09:22
  • koji komedijaš!napravio lažni oglas da promovira svoju županiju hahahaha a je sje... novinare

    5. 4. 2012,   09:04
  • Koji pacov, prelaziti iz jedne stranke u totalnu opoziciju kad se tvoja počne raspadati.... pa to je za zatvor a ne za ministarsku fotelju.

    5. 4. 2012,   09:03