Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi napad u Afganistanu: Dva američka vojnika su poginula...

Dvojica američkih vojnika ubijena su u ponedjeljak u Afganistanu, priopćila je NATO-va misija "Odlučna podrška", dok Sjedinjene Države pregovaraju o kraju gotovo 18 godina dugog rata u toj državi

Misija neće otkriti imena ubijenih dok o tome ne obavijesti njihovu obitelj. Novim smrtima broj poginulih Amerikanaca u Afganistanu ovaj mjesec raste na tri, odnosno 11 u ovoj godini. U sklopu NATO-ve misije u toj državi stacionirano je oko 14 tisuća vojnika koji obučavaju, pomažu i savjetuju afganistanske snage za protuterorističke operacije. Eskalacija nasilja u kojem je žrtvom pao i hrvatski vojnik u sastavu NATO-ove misije događa se u Afganistanu unatoč pregovorima talibana i SAD-a.

Broj mrtvih u napadu na ured stranke Basidž-e Milia u nedjelju narastao je na 20, a 50 ih je ozlijeđeno. Čelnik te stranke je Amrulah Sale, potpredsjednički kandidat predsjednika Ašrafa Ganija na izborima koji će se održati u rujnu. 

Komentari (15)
  • Joj i vi "novinari" se sad uhvatite te teme, a u Afganistanu pogine malo, malo jedan vojnik, a nažalost u našem slučaju je bio to Josip Briški i kolega nek živi vječno sa anđelima i čuva nas!!!! Mislim da nije toj temi više mjesto, a očigledno ne možete nac ni jedan članak nego samo copy/paste i vi se zovete novinarima. Ha?

    29. 7. 2019,   23:43
  • Svi ti koji se bore van granica svoje zemlje su placenici a toga su morali biti svjesni.

    30. 7. 2019,   06:06
  • Novi napad? Hm kaj tam napadi ne traju vec desetljeće? Malo kasnite. Ide vam to u zadnje vrijeme

    30. 7. 2019,   00:30