Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Detalji istrage: Vasu su spasile bivša žena i bliska prijateljica...

None Foto:

BEZ MILOSTI Giorgio Lingua bio je tajnik nuncijature u Beogradu. Poznat je po šokantnim mjerama, na što se Kaptol i priprema. Od danas na kioscima

Radikalan je i strog. Papa Franjo dao mu je zadatak da pomiri blaženog Alojzija Stepinca sa Srpskom pravoslavom crkvom. Giorgio Lingua je novi apostolski nuncij i o njemu detaljno piše Express.

U Vatikanu ga zovu Čistač, a ako obavi posao kako treba, papa Franjo ostvario bi stoljetnu želju Vatikana - povijesnu pomirbu Katoličke i Pravoslavne crkve. Naime, papa Franjo namjerno odugovlači s kanonizacijom Stepinca kako se ne bi zamjerio Srbiji, koja ga direktno vodi Rusiji i patrijarhu Kirilu. Susret Kirila i pape Franje u Moskvi bio bi baš povijesni.

Express još donosi informacije kako su Milijan Brkić i premijer Andrej Plenković ponovno u ratu. Njihov odnos ponovno se našao pod povećalom kad je objavljeno da se neće podići optužnica protiv Brkića i SMS ekipe. Navodno je DORH u Osijeku zaključio da nema osnova za podizanje optužnice jer žene koje je Brkić navodno nadzirao nisu htjele govoriti protiv njega. Navodno su rekle da su dopustile nadzor mobitela.

Za Express pišu Josip Mlakić, Miroslav Lilić...

Komentari (45)
  • U RH postoji vlada iz sjene tj. duboka država sa paralelnim sustavaom. Ilegalna tajna služba koristi institucije i nadziru se ljudi koji su važni u političkom životu. Razne interesne grupacije i političke elite koriste usluge paraobavještajnog podzemlja (obavještajci van i unutar službe) te se pritom zloupotrebljava najjače digitalno oružje u zemlji koje se nalazi u OTC-u. A ne postoji strah od otkrivanja zlouporaba jer nema adekvatnog nadzora OTC-om. Mnogi misle da je kriptirana komunikacija poput WhatsApp-a sigurna.....sve se presreće i nadzire...

    24. 10. 2019,   22:04
  • Žene dopustile da im Brkić prati mobitele, navodno?!? Ups. Veću glupost nisam čula, da bivša žena i prijateljica joj, dopuštaju Vasi praćenje mobitela. Pa koga opet sudstvo pravi ludima. Eto takvi su nam na vlasti, i sudstvo ga oslobodilo optužbi. Apsurdistan.

    25. 10. 2019,   08:53
  • Sve dok ovakvi sjede u saboru, vode neke uloge u svojim strankama i bez obzira što naprave ne odgovaraju ni za što, nećemo se pomaknuti sa blatljavog i civilizacijskog dna.

    25. 10. 2019,   14:18