Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi početak? Končar se vraća u Uljanik, završit će jedan brod

None Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Ugovor o gradnji plovećeg "hotela za životinje" sklopljen je krajem rujna 2015. godine nakon godinu i pol dana zajedničkog rada na projektu

Danko Končar mogao bi se uskoro vratiti u Uljanik kako bi gradio brodove! Službene potvrde zasad nema, ali prema neslužbenim izvorima Glasa Istre, nesuđeni strateški partner pulskog škvera već neko vrijeme je u pregovorima s čelnicima kuvajtske kompanije Livestock Transport & Trading Co. K. S. C.

S njima su se susreli u Puli, a Kuvajćani su zainteresirani da svojoj floti što je moguće prije priključe naručeni brod za prijevoz stoke. 

U Kermas Grupi informaciju ne potvrđuju, ali niti demantiraju.

Ugovor o gradnji plovećeg "hotela za životinje" sklopljen je krajem rujna 2015. godine nakon godinu i pol dana zajedničkog rada na projektu, a potpisnici su bili posebno ponosni što će izgrađeni brod biti stopostotni Uljanikov proizvod.

Nakon proglašenja stečaja, brod je u stečajnoj masi Uljanika te bi eventualnom ulasku u posao trebala prethoditi odluka vjerovnika. No, to me bi trebala biti prepreka s obzirom da je svakom od njih u interesu da pokretanjem proizvodnje naplate što veći dio svog potraživanja. 

Komentari (27)
  • Nemojte dozvolit Koncaru da ude u brodogradiliste,svoje namjere je dokazao u brodotrogiru..otpustio je polak radnika ili su morali sami otic,smanjio place za 50posto ,npr mestar ima placu 3500kn,svaka placa kasni i neizvjesna,nepridrzaje se kolektivnog ugovora,novac sta mu je drzava dala za zbrinjavanje radnika je potrosija na svojd guste ..stalno zastrasiva radnike i zivot u neizvjesnosti sa jasnim ciljen,,Gasenje BRODOGRADNJE da bi bili sluge i vezivali austrijancima brodove ,,,

    28. 5. 2019,   09:43
  • Hahhaahaahahaahaha, koji je to muljator. Maknite ga što dalje od Hrvatske. Taj što god dodirne upropasti.

    28. 5. 2019,   10:28
  • biće sve ovo bila predstava s kinezima,dobiće končar uljanik na lipe oči i bez kune a ni dugova bit neće...

    28. 5. 2019,   09:27