Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi proračun: Bit će novca za mjeru '1000 eura svakoj bebi'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Što se obiteljskog zakona tiče, Vlada će se očitovati o zahtjevima Ustavnog suda. Osnovat će stručnu radnu skupinu koja će proučiti sve primjedbe i vidjeti što je učinjeno

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1000 eura za svako rođeno dijete, te da će se Vlada na sjednici očitovati na upite Ustavnog suda vezano za Obiteljski zakon, za kojega su udruge i pojedinci u listopadu prošle godine ponovo zatražili ocjenu ustavnosti. .

- Novca za mjeru od 1000 eura za svako novorođeno dijete će u proračunu biti, odgovorila je ministrica na novinarski upit prije sjednice Vlade.

- Što se Obiteljskog zakona tiče, Vlada će se očitovati o zahtjevima Ustavnog suda. Osnovat ćemo stručnu radnu skupinu koja će proučiti sve primjedbe i vidjeti što je do sada učinjeno, izjavila je Juretić.

Na novinarsko podsjećanje da je za Obiteljski zakon već dva puta zatražena ocjena ustavnosti i što misli o tome, Juretić je odgovorila kako će na to odgovor dati stručnjaci. 

Novinari su naveli i kako je oporba najavila da će, zbog sporosti Vlade, početi pisati prijedloge zakona vezane i za resor socijalne politike, na što je Juretić odgovorila - "Neka pišu". 

Marić: To ćete još sve čuti

Novinari su o predizbornom obećanju od 1000 eura za svako novorođeno dijete pitali ministra financija Zdravka Marića, na što im je on odvratio:

 - To ćete sve još čuti!

Komentari (262)
  • Oj, zeno moja, ajmo pravit dicu, uvela je vlada povlasticu. U seksu je lijepo nam oboma, jos za dite dobijemo soma. U kuma mi rodise se trojke, susjed Mate najavljuje dvojke. Navalimo, zeno moja mlada, mozda nam se predomisli vlada!

    17. 2. 2016,   11:25
  • Dobiješ 1000 eura za dijete, potrošiš ih za dva tjedna na pelene i ostalo, a onda se idućih 18 godina misli kako ćeš prehraniti i školovati to dijete, jer lijepo je rečeno, to je jednokratna pomoć, kasnije ćete biti prepušteni sami sebi i ne daj Bože da nas pomislite više tražiti bilo kakvu pomoć. To je otprilike način provođenja socijalne politike kod nas.

    17. 2. 2016,   11:23
  • ovo je dobra vijest za one koji žive od socijale i na račun države(čitaj cigani).sada će ih biti još više a djeca im hodaju gola i bosa po ulici na što socijalne službe zatvaraju oči. prije donošenja ovog zakona,trebalo bi puno toga promijeniti jer nitko normalan neće ići na dijete zbog novaca osim naravno gore navedenih. tako da na kraju ovo uopće nije dobro..

    17. 2. 2016,   11:27