Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi rast cijena: Tank benzina skuplji za 4,5, a dizela 5 kuna

None Foto: Dreamstime

Prema podacima na stranici Ministarstva gospodarstva, litra benzina u Hrvatskoj od danas prosječno stoji 10,02 kune, a do jučer je stajala 9,97 kuna

Ovaj utorak donio je novo poskupljenje goriva. Rezervoar benzina skuplji je za četiri i pol kune, dizela pet, a autoplina za dvije kune, izračunao je portal cijenegoriva.info.

Prema podacima na stranici Ministarstva gospodarstva, litra benzina u Hrvatskoj od danas prosječno stoji 10,02 kune, a do jučer je stajala 9,97 kuna. Dizel je poskupio nešto više - litra odsad stoji prosječno 9,87 kuna u odnosu na dosadašnjih 9,76.

Autoplin je s prosječnih 4,28 poskupio na 4,35 kuna. 

Cijene nafte danas pale

Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u utorak, drugi dan zaredom, zbog jačanja geopolitičkih napetosti nakon napada na saudijska naftna postrojenja, no cijene su nafte pale nakon jučerašnjeg snažnog rasta.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u minusu 0,6 posto, oslabivši drugi dan zaredom.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,2 posto, a blago su porasle i cijene dionica u Australiji, Singapuru i Južnoj Koreji. No, u Šangaju i Hong Kongu burzovni su indeksi skliznuli oko 1 posto.

Ulagači su oprezni zbog jačanja geopolitičkih tenzija na Bliskom istoku nakon napada dronovima na najveće naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji, za koje su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti, koje podupire Iran.

Zbog toga su porasle tenzije između Irana i Saudijske Arabije te njezinog saveznika SAD-a, što je povećalo nesigurnosti u toj naftom bogatoj regiji.

Tema: Hrvatska

Komentari (38)
  • Kad treba da pojeftini onda imaju rezerve koje treba iscrpiti koje su nabavljene po visoj cijeni a kad skupi niko ne mari za rezerve!!!!

    17. 9. 2019,   09:23
  • Sve je to već viđeno, ali zar nitko neće komentirati činjenicu da je Ash Ketchum konacno postao Pokemon Master?

    17. 9. 2019,   11:06
  • U banana državi poput naše,dovoljno je i da šeik taj dan nije imao stolicu da nam ovi otimači poskupe naftu

    17. 9. 2019,   10:50