Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi ravnatelj Plitvičkih jezera dobio podršku ličkih političara

None Foto: Filip Brala/PIXSELL

Kovačeviću su čestitali i uputili podršku te dodali kako mu stoje u potpunosti na raspolaganju što se tiče suradnje. Podršku su dali i stručnom povjerenstvu koje ga je izabralo

Zbog izbora novog ravnatelja Plitvičkih jezera ovih se dana dignula velika bura u HDZ-u.

Darko Milinović, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije dao je ostavku na tu funkciju kao i predsjednici svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a i to zbog, kako je rekao u četvrtak na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, izrazitog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

DARKO MILINOVIĆ: 'Mirna srca sam spavao, nisam napravio ništa što šteti HDZ-u'

Milinović je objasnio da je izbor Tomislava Kovačevića za ravnatelja NP Plitvička jezera zadnja kap koja je prelila čašu nezadovoljstva kadroviranjem. 

- Tražimo da nas se uvažava i kada se u ovoj županiji provodi nacionalna politika, a ne samo kada se moraju skupljati glasovi za izbore - rekao je jučer Milinović i dodao da je ovo reakcija i na najavu stotinjak članova da će istupiti iz stranke, ako se i dalje politika u ličko senjskoj županiji bude vodila iz Zagreba.

POZADINA BURE U LICI 'Milinović želi da Plitvice vodi žena koja je uništavala park...'

Danas je novoizabranom ravnatelju Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislavu Kovačeviću te Ministarstvu zaštite okolišta i energetike, poslano pismo podrške kojeg su potpisali i gradonačelnik Grada Gospića, Karlo Starčević. gradonačelnik Grada Otočca, Stjepan Kostelac, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo te načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač

PREMIJER OPTIMISTIČAN Plenković o Milinoviću: "Sve će biti ok, riješit ćemo to u petak"

Kovačeviću su čestitali i uputili podršku te dodali kako mu stoje u potpunosti na raspolaganju što se tiče suradnje. Podršku su dali i stručnom povjerenstvu koje je izabralo novog ravnatelja. 

Dopis prenosimo u cijelosti. 

Poštovani, 

ponukani političkim prevrtanjima kada je riječ o izboru novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera, a koja još jednom potvrđuju činjenicu da je smisao cijelog scenarija nakana političkog kadroviranja u Nacionalnom parku Plitvička jezera, biseru naše županije. Ovim putem izražavamo svoju nedvojbenu podršku kao predstavnika izvršne vlasti jedinica lokalne samouprave stručnom povjerenstvu na kvalitetnom izboru stručnog i domaćeg kadra na mjesto ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera. 

Gospodinu Tomislavu Kovačeviću novom ravnatelju JU NP Plitvička jezera također upućujemo svoje čestitke i podršku te mu u potpunosti, u smislu suradnje, stojimo na raspolaganju. 

Očekujemo dobru suradnju između jedinica lokalne samouprave i Nacionalnog parka Plitvička jezera. 

Komentari (21)
  • ajde krenite unistite nam najveci turisticki dragulj to je izgleda jedino sta jos niste..majcicu vam..ma sta cekate vise

    5. 1. 2018,   17:15
  • navukli ramba na tanak led i lipo ga bacili u nemilost...al šta drugo očekivat od adezeovaca...

    5. 1. 2018,   17:17
  • MILINOVIĆU. Sramotno je da su plitvice doslovce uništene i devastirane divljom gradnjom a same su nacionalni park pod zaštitom Unesco-a... Zapitajte se tko je za to odgovoran,tko dozvoljava gradnju kojekakvih objekata i radi prešutno po svome ???...

    5. 1. 2018,   17:17