Obavijesti

News

Komentari 100

Novi slučaj Britt Lapthorne? 'Priča je ista, naježila sam se'

Novi slučaj Britt Lapthorne? 'Priča je ista, naježila sam se'

Avanturistica Elly Warren (20) je prošlog tjedna pronađena mrtva na plaži u Mozambiku. Njezin slučaj je gotovo identičan kao onaj od Britt Lapthorne. Reagirali su i njeni roditelji...

VIDEO

Britt Kathryn-May Lapthorne (21) iz Melbournea u Dubrovnik je doputovala 17. rujna 2008. godine i odsjela je u apartmanu. Istog dana je otišla u obilazak grada i nikada se nije vratila. Posljednji put je viđena u noći na 18. rujna u diskoteci Fuego na Pilama, a njezin nestanak prijavio je vlasnik apartmana. Uslijedila je velika potraga. Osamnaest dana nakon nestanka, u moru je pronađeno tijelo.

Početkom studenog 2016. godine nestala je Elly Warren, dvadesetogodišnjakinja iz Melbourna. Šest tjedana je putovala po svijetu i stigla do afričke države Mozambik. Te kobne večeri otišla je na zabavu na plaži. Nekoliko sati kasnije njeno mrtvo tijelo je pronašao ribar. Njen slučaj je gotovo identičan kao slučaj Britt Lapthorne.

Dvije djevojke su iz istog grada, bile su vršnjakinje i stradale su na misteriozan način putujući svijetom.

Djevojka se požalila ocu da dvoji treba li ići u 'opasne zemlje'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Elly je putovala južnom Afrikom s grupom ronica Africa Underwared days. Dvije večeri je rezervirala smještaj u hostelu na plaži Tofo. U srijedu je njeno tijelo pronađeno u kabini za presvlačenje na plaži. Navodno je silovana i ubijena, ali istraga još nije potvrdila takve navode. Djevojka se trebala vratiti u ponedjeljak u Australiju i otputovati na Novi Zeland s dečkom Lukeom, prenosi AUNews.

- Moja voljena kći je preminula jučer na putu. Volim je i nedostajat će mi jako - napisao je njen otac na Facebooku.

- Rekla mi je prije puta u Afriku: "Opasno je tamo tata, ne znam da li bi trebala ići", a ja sam joj rekao da je jako opasno - ispričao je tužni otac koje su bile posljednje riječi pokojne kćeri.

- Moja mama je dobila poziv od Ellyjinog prijatelja koji joj je rekao da joj je kći ubijena. Srce mi je stalo. To je noćna mora svakog roditelja. Ne mogu vam opisati kako mi je - rekla je Kristy Warren, sestra od Elly.

- Pitaš se ima li Boga, kad se takvo nešto dogodi. Bila je predivna djevojka, a sad je više nema. Nadam se da će uhvatiti te "gadove" - rekao je otac.

Slučaj Lapthorne ostaje misterija

Kod Britt Lapthorne obdukcija je pokazala da smrt nije bila nasilna, već da se vjerojatno radilo o nesretnom slučaju. No, obitelj Lapthorne to nije htjela prihvatiti. Tvrdili su da je Britt netko oteo, ubio i bacio u more. Izradili su fotorobot mogućeg 'otmičara', kojeg su objavili i hrvatski mediji.

Facebook

Do danas nije pronađena kamera koju je Britt imala sa sobom kada je nestala, a njena obitelj ističe kako ih muči činjenica da ispred kluba u kojem je djevojka bila nema nadzornih kamera, za koje su uvjereni da bi pokazale što je s djevojkom točno bilo. Hrvatska policija godinama je sumnjala na samoubojstvo, no 2013. su tu tezu potpuno odbacili. U policiji je smrt Britt Lapthorne još otvoreni slučaj, a australski mediji su prošle godine pisali da dubrovačka policija nije odustala od potrage za ubojicom djevojke. 

Roditelji su ogorčeni na hrvatsku policiju

Njeni roditelji su odlučili dati intervju osam godina nakon gubitka kćeri i izraziti sućut obitelji Elly Warren.

- Naježim se čitajući o Elly, to je praktički ista priča - rekla je majka Lapthorne.

Zvonimir Pandža/VLM/PIXSELL

- Britt je putovala svijetom i bila avanturist, kad sam čula od oca od Elly kako govori da je upozoravao kći da se mora paziti, to mi je vratilo sva bolna sjećanja na našu Britt - dodala je.

Prošle su godine od smrti njihove kćeri, ali roditelji se, kako kažu, više ne nadaju da će otkriti počinitelja. Kažu da su im prvi dani bili najgori.

- Najgore od svega je što se osjećaš tako bespomoćno. To zna svatko tko je izgubio nekoga daleko od kuće. Nitko nam nije ništa govorio, molili smo ljude da nam pomognu, a to je sve bilo jako stresno - rekla je majka.

- Pričanje s hrvatskom policijom je bilo teško. Stalno smo dolazili do zida. Mislim da će i roditeljima od Elly biti teško s afričkom policijom - rekao je otac od Britt.

Što se dogodilo prošle srijede s Elly Warren, još se istražuje. Noćna mora njenih roditelja se nastavlja.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom