Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Žuti prsluci' bacaju kamenje: Razbijali su dućane i restorane

None Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 7

Francuska policija u subotu je upotrijebila suzavac te je privela više desetaka prosvjednika nakon sukoba s pripadnicima "žutih prsluka" koji demonstriraju protiv reformi predsjednika Emmanuela Macrona.

Francuska policija u subotu je upotrijebila suzavac te je privela više desetaka prosvjednika nakon sukoba s pripadnicima "žutih prsluka" koji demonstriraju protiv reformi predsjednika Emmanuela Macrona.

Prosvjednici su na policiju, kroz oblake suzavca, bacali kamenje ispred Slavoluka pobjede, oštećenog tijekom prosvjeda u prosincu. 

U obližnjim ulicama podmetnuta je vatra, a u plamenu je završio najmanje jedan automobil. 

Protesters pick up bottles during a demonstration by the "yellow vests" movement in Paris | Autor: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tijekom jutra policija je koristila i vodene topove te je privela tridesetak prosvjednika koji su demonstrirali na Elizejskim poljima. 

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner je rekao da su se među demonstrante infiltrirali nasilnici te je policajcima naredio da "na njihove neprihvatljive napade žestoko odgovore". 

- Nemojmo se zavaravati: oni traže nasilje i ondje su da bi stvorili kaos u Parizu, tvitao je Castaner. 

A protester holds a flag during a demonstration by the "yellow vests" movement in Paris | Autor: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Na meti prosvjednika ponovno su se našli i luksuzni dućani nedaleko Slavoluka pobjede kojima su razbijali izloge, a štetu su pretrpjeli i neki restorani.

Prosvjedi, koji se od prosinca održavaju svaku subotu u Parizu i ostalim francuskim gradovima, postupno jenjavaju i okupljaju sve manje ljudi. 

Komentari (37)
  • Naucite malo kako se ispravno prosvjeduje ako vlast nece slusat ;) A morala bi jer su oni na kraju krajeva samo predstavnici naroda, zar ne?

    16. 3. 2019,   14:40
  • Vidim mediji su poceli pljuvat "zute praluke",znaci istina je da su zuti prsluci protiv antife

    16. 3. 2019,   16:15
  • Bravo za buntovnike.

    16. 3. 2019,   15:22