Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pakistan je pogodio još jedan potres, najmanje 4 poginulih

None Foto: Reuters

Epicentar novog potresa bio je oko 96 km sjeveroistočno od grada Awarana, 30-ak kilometara od epicentra posljednjeg potresa u kojem je poginulo više od 350 ljudi

Potres magnitude 6,8 po Richteru pogodio je u subotu pakistansku pokrajinu Balochistan, istu u kojoj je u utorak nakon razornog potresa jačine 7,7 po Richteru, prema najnovijim podacima, poginulo 515 ljudi, javlja Reuters.

Prema prvim informacijama, u novom potresu u subotu poginulo je najmanje četvero ljudi, a deseci ljudi su ostali zarobljeni pod ruševinama, prenosi BBC.

Epicentar novog potresa bio je oko 96 kilometara sjeveroistočno od grada Awarana, 30-ak kilometara od epicentra posljednjeg potresa, piše Aljazeera.

Za sada nema informacija o šteti i poginulima. Prema prvim informacijama, podrhtavanje se osjetilo i u pokrajini Sindh te u Quetti, gradu na granici sa Afganistanom. 

Pakistanska meteorološka služba objavila je kako je potres bio jačine 7,2 po Richteru. Šef službe Arif Mahmood za pakistansku televiziju izjavio je kako je riječ o podrhtavanju kao posljedice ranijeg jakog potresa te da bi se slična podrhtavanja mogla nastaviti tjednima, prenosi AP.

Komentari (12)
  • Popotreso podrhtavanje. Nadam se da će se na tome završiti.

    28. 9. 2013,   11:09
  • grozno, nisu dosta napaćeni sa ratom

    28. 9. 2013,   12:09
  • HAARP?

    28. 9. 2013,   12:26