Obavijesti

News

Komentari 77

Novi val nasilja u Gazi: Majka s bebom ubijena u udaru Izraela

Novi val nasilja u Gazi: Majka s bebom ubijena u  udaru Izraela
4

Eskalacija nasilja dogodila se nakon što je u petak četvero Palestinaca ubijeno, a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde. U palestinskoj vatri ranjena su dva izraelska vojnika.

VIDEO

Palestinski militanti iz Pojasa Gaze zasuli su u subotu Izrael s više od 200 raketa, na što je izraelska vojska uzvratila zračnim udarima i tenkovskim granatama po tom palestinskom teritoriju.

Rakete su ranile troje Izraelaca, a u izraelskoj vatri ubijeno je troje Palestinaca, uključujući majku s bebom, rekli su dužnosnici u Gazi.

Eskalacija nasilja dogodila se nakon što je u petak četvero Palestinaca ubijeno a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde. U palestinskoj vatri ranjena su dva izraelska vojnika.

Israeli airstrikes in Gaza

Najnovija eskalacija, uoči svetog muslimanskog mjeseca Ramazana i izraelskog Dana nezavisnosti, prisilila je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da sazove hitan sastanak vlade.

Egipatski mirovni posrednici, koj su ranije uspijevali nagovoriti sukobljene strane na prekid vatre, rade na sprečavanju širenja sukoba.

Val nasilja uslijedio je nakon primirja tijekom izraelskih izbora u travnju i unatoč naporima Egipta i SAD-a da se postigne dugoročno primirje.

U zračnim napadima Izraela u petak su u Gazi ubijena dva militanta Hamasa, a jedan palestinski prosvjednik je ubijen u sukobu s izraelskim snagama uz granicu te enklave.

Ball of fire is seen during an Israeli air strike in Gaza City

Izraelski zračni napadi bili su reakcija na pucnjavu iz južnog dijela Gaze u kojoj su ranjena dva izraelska vojnika, objavila je izraelska vojska.

Izraelske snage ubile su više od 200 stanovnika Gaze otkako su 30. ožujka prošle godine započeli veliki prosvjedi na granici, kažu zdravstveni djelatnici u Gazi.

Ta enklava u kojoj živi oko 2 milijuna Palestinaca već je godinama u blokadi, a smanjuje se i strana pomoć. Prema Svjetskoj banci, nezaposlenost iznosi 52 posto. 

Izrael kaže da je blokada potrebna kako bi se spriječilo da se Hamas, s kojim je vodio tri rata u zadnjem desetljeću, domogne oružja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...