Obavijesti

News

Komentari 236

Novi vođa Amerike? Šokantno, ali sad već i ne tako nemoguće

Novi vođa Amerike? Šokantno, ali sad već i ne tako nemoguće
1

Živopisni milijarder Donald Trump već godinama djeluje kao pravi "redikul". No on vodi u predsjedničkoj utrci. Sad od njega sigurno i Hillary Clinton strepi. Što će se dogoditi ako on postane predsjednik?

VIDEO

Agresivan, šokantan i skandalozan nastup Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsjednika SAD- a očito je ono što prosječne Amerikance privlači. Kontroverzni biznismen, koji je već godinama dugogodišnja meta američkih komičara, a poznatiji je po svom ekscentričnom ponašanju u javnosti nego po svojim poslovnim potezima (iako je i u tome itekako uspješan) sudeći po trenutnim rezultatima je ono što narod želi.

On ne mari za kritike. Što misli to i kaže. U posljednjih nekoliko mjeseci skupio je mnogo pristaša svojim izjavama bez filtra i političkom nekorektnošću . No za što se on točno zalaže i što on nudi Americi? Kako sada stvari stoje, mogao bi vrlo lako postati Obamin nasljednik.

Donald Trump

Trump se od početka kampanje predstavlja kao odlučan poslovni čovjek i pregovarač koji bi građanima prije svega olakšao živote i ponovo napravio Ameriku "najljepšim mjestom za život".On bi, naime, onima s niskim primanjima ukinuo plaćanje poreza i smanjio porez za koorporacije, ali bi financijeri s Wall Streeta morali platiti više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nek se smanje savezni koorporativni porezi i potpuno ukinu porezi na dobit za ljude sa niskim primanjima. Naš srednji sloj totalno je desetkovan. Mislim da će koorporativna smanjenja biti veliki poticaj za koorporacije - mišljenja je Trump čija je osnovna snaga njegova spontanost i neprijateljstvo prema elitama.

Trumpova ideologija je zapravo mješavina desnice i ljevice. Zalaže se za ekonomski protekcionizam, zaštitu biznisa i industrije, on je protiv moći Wall Streeta, prvi u obrani američkih radnika. A američka srednja klasa već dugo vremena sve više slabi i ljuta je zbog pada svog društvenog položaja i ugrožene stabilnosti.

Donald Trump


Još i prije ulaska u kampanju kazao je kako Amerika zbog javne potrošnje i prezaduženosti postaje golema verzija Grčke.  Donald Trump  bi se manjak poreznih prihoda nadoknadio jačim ekonomskim rastom i povratkom proizvodnje iz inozemstva u SAD.

Za kineske tvrtke koje uvoze u SAD želi uvesti posebnu tarifu od 45 posto na cijenu proizvoda. On smatra da druge zemlje eksploatiraju SAD kada je riječ o trgovini.

Mrzi Meksikance i muslimane

Njegov odnos prema Meksikancima već mjesecima puni medije jer je najprije izjavio da su imigranti iz Meksika mahom kriminalci, dileri i silovatelji, a zatim ne prestaje pričati o gradnji zida između Meksika i SAD-a. Rekao je da će prisiliti Meksiko da plati 10 do 12 milijardi dolara za gradnju zida. Bivši meksički predsjednik Vicente Fox glatko mu je odgovorio da Meksiko neće ništa platiti. No Trump je nakon toga tijekom jedne debate odgovorio “Ja hoću i učinit ću zid 10 stopa višim”.

Trump je optužio demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton i aktualnog predsjednika Baracka Obamu za stvaranje ISIL-a. On bi naredio totalno bombardiranje ISIL-a u Siriji. A još prije je izjavio da u borbi protiv terorizma treba nastaviti s praksom mučenja zatvorenika.

Donald Trump

On smatra da Amerika ne bi trebala primiti izbjeglice iz Sirije i treba im, kao i svim muslimanima, zabraniti ulazak u SAD.
Predlaže sigurne zone za civile unutar Sirije. Amerika bi trebala pomoći financijski, ali drugi narodi bi trebali graditi te sigurne zone i braniti ih.

Kritizirao je i Francusku zbog krutih zakona o nošenju oružja.

- Teroristički napad, kakav se dogodio u Parizu 13. studenog prošle godine, bio bi nezamisliv sa drugačijim zakonom o oružju. Uvijek nosim oružje sa sobom, da sam se zatekao u tom pariškom klubu otvorio bih vatru na teroriste - rekao je Trump za kojeg je demokratski kandidat za predsjednika ljevičar Bernie Sanders kazao da je "američka nacionalna sramota"

Voli Putina, a Europu baš i ne...

Ekonomist Peter Navarro sa sveučilišta u Kaliforniji kaže da bi ako Trump postane predsjednik vanjska politka bila čvrsta i proaktivna i slična onoj kad je Ronald Reagan bio predsjednik.

- Mir kroz ekonomsku i vojnu snagu radije nego biti neodlučan i opasno slab. A takvo je sada stanje u Bijeloj kući - kazao je ugledni ekonomist.

Donald Trump

Jamie Metzl, bivši dužnosnik američkog State Departmenta drugačijeg je mišljenja
- Svijet je složen eko sustav, a razina kojoj je Trump tlačio narod i davio ga tijekom kampanje bila bi itekako uznemirujuća u budućnosti - mišljenja je Metzl.

Što se tiče Izraela Trump je obećao biti "neutralan" u pokušaju stvaranja mira između Izraela i Palestine, ali je također obećao da će biti 100 posto uz Izraelce.

Kad je riječ o američkim saveznicima Trump je frustriran troškovima koje SAD ima u Europi i pritiscima da vodi NATO
- Gdje je Njemačka? Gdje su vodeće europske zemlje?. Ne smeta mi da im pomažem i da budem odmah iza njih - kaže Trump koji želi da Južna Koreja više financijski pomaže američke vojne snage. Smatra da im oni moraju pomoći.

Donald Trump

Dobro mišljenje ovaj milijarder ima i o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za kojeg je prije tri mjeseca rekao da je snažan i moćan čovjek i čelnik kojeg Rusi poštuju te da zato ima veliku popularnost među svojim narodom. A Putin je izjavio da je Trump sjajan i  velik čovjek, vrlo talentiran te da je neprijeporni favorit u predsjedničkoj utrci.

Trump smatra da su američke granice previše otvorene za strance (iako mu je sadašnja žena Melania imigrantica, a to je bila i bivša Ivana) i da stranci previše iskorištavaju američko gospodarstvo.

Donald Trump


No on mijenja mišljenje o pojedinim problemima sa kojima se njegova zemlja susreće u svijetu, kao što je politička situacija u Libiji, podrška SAD-a Izraelu ili finansiranje NATO-a. 

Ništa iznenađujuće za Trumpa - on se jednostavno nekad ne slaže i sa svojim vlastitim mislima.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21