Obavijesti

News

Komentari 81

Novi Zagreb trpi: Kvačice za smrad ne smiju u Skupštinu

Novi Zagreb trpi: Kvačice za smrad ne smiju u Skupštinu
1

Članovi Platforme “Zagreb je naš!” pokušali su gradskim zastupnicima uručiti velike kvačice za nos napravljene od stiropora, no u tome su ih spriječili zaštitari koji su stajali ispred ulaznih vrata

VIDEO

Politička platforma “Zagreb je naš!” u srijedu je održala javnu akciju kojom je ukazala da Gradska skupština u posljednje četiri godine nije učinila ništa da riješi problem smrada koji dolazi s odlagališta otpada Jakuševec i ozbiljno ugrožava kvalitetu života građana Zagreba, ali i ponudila kratkoročna i dugoročna rješenja za rješavanje pitanje odlaganja otpada u Gradu Zagrebu.

Zašto nam Zagreb smrdi?

Posted by Zagreb je NAŠ on Wednesday, 19 April 2017

Tom prigodom članovi Platforme pokušali su gradskim zastupnicima uručiti velike kvačice za nos napravljene od stiropora, no u tome su ih spriječili zaštitari koji su stajali ispred ulaznih vrata. 

- Ne znam zašto je problem da uđemo u Skupštinu i pokažemo zastupnicima što mislimo o njihovom radu u posljednje četiri godine. 100.000 građana Novog Zagreba trpi smrad Jakuševca kad god je južina, a oni po tom pitanju u četiri godine nisu napravili baš ništa - poručio je Teodor Celakoski. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon akcije izjave za medije dali su Teodor Celakoski i Tomislav Tomašević. 

- Mi, stanovnici Novog Zagreba, trpimo nevjerojatan smrad s Jakuševca, u Dugavama, Travnom, Zapruđu, Jakuševcu, Utrinama... Između 50.000 i 100.000 ljudi redovito trpi smrad u Novom Zagrebu. Taj smrad ulazi u naše stanove, u našu odjeću i pitanje je dokad to možemo trpiti. Kvaliteta života stanovnika Novog Zagreba drastično je ugrožena jalovošću ovakve vlasti. U 16 godina zagrebačka gradska skupština i gradska uprava nisu bili u stanju riješiti pitanje smrada u Novom Zagrebu. Ova vlast se preslaguje već 16 godina, isti akteri se preslaguju u različitim formatima i kombinacijama da bi eksploatirali gradske resurse. I smrde, smrde li ga smrde! - rekao je Celakoski. 

- Grad Zagreb se ponaša poput pijanog milijardera i godišnje baca 150 milijuna kuna vrijednih sirovina na odlagalište Jakuševec, a u isto vrijeme stvara ekološku bombu koja smrdi građanima Novog Zagreba. Ova vlast ponaša se prema građanima Novog Zagreba kao prema građanima drugog reda. Da je kojim slučajem odlagalište smeća u podsljemenskoj zoni, uvjeren sam da bi gradska vlast za nekoliko mjeseci rješila ovaj problem. Međutim, pošto je to daleko od očiju i daleko od nosa gradskim zastupnicima, već 16 godina pitanje odlagališta Jakuševec nije riješeno - izjavio je Tomašević. 

Tomašević je također poručio da Platforma ima i kratkoročno rješenje kojim se može ukloniti problem smrada i odmah olakšati život građanima Novog Zagreba, ali i dugoročno rješenje za problem odlaganja otpada: “Kada uđemo u institucije gradske vlasti, odgovorno tvrdimo da ćemo u nekoliko mjeseci i s jako malo novca riješiti veliku većinu smrada koje dolazi s odlagališta Jakuševec jer ćemo natkriti kompostane koje su najveći izvor smrada s Jakuševca. Zatvorit ćemo Jakuševec i uspostaviti sustav odvojenog prikupljanja otpada na kućnom pragu te promijeniti sustav naplate odvoza otpada koji se sada naplaćuje građanima po paušalu bez obzira na to koliku količinu otpada proizvedu.” 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina