Obavijesti

News

Komentari 92

Novi zamjenik Lorencina radio je u pola godine samo 20 dana

Novi zamjenik Lorencina radio je u pola godine samo 20 dana
3

Prema Kajinovim podacima Koraca je 2014. godinu počeo godišnjim odmorom, koji je trajao do polovine siječnja. Ostatak siječnja do sredine veljače bio je na bolovanju

VIDEO

Na radnom sam mjestu. Imam sastanak. Ne mogu ništa komentirati. Zovite glasnogovornika Ministarstva turizma, izjavio nam je Daglas Koraca (36), zamjenik ministra turizma, kojeg je saborski zastupnik Damir Kajin optužio da je u prvih šest mjeseci ove godine proveo manje od 20 dana na poslu.

Ostale radne dane u umaškoj komunalnoj tvrtki, gdje je radio prije dolaska u ministarstvo, bio je na odmoru ili na bolovanju.

Koraca u kratkom telefonskom razgovoru nije želio reći od čega je bolovao, ali ni odgovoriti na pitanje je li sad zdrav. Odbio se i fotografirati u svom uredu.

Ni u uredu glasnogovornika ne žele reći je li zamjenik Koraca bio bolestan ili mu se nije radilo

Ministar Darko Lorencin (IDS) slučaj svoga stranačkog kolege ne želi komentirati dok se svi navodi ne provjere.

- HZZO je po redovitoj proceduri poduzeo sve radnje da se utvrdi činjenično stanje. Kad ono bude dobiveno, onda ću komentirati - rekao je nakon sjednice Vlade.

HZZO će s liječnikom Daglasa Korace provjeriti dokumentaciju o bolovanju. Prema Kajinovim podacima Koraca je 2014. godinu počeo godišnjim odmorom, koji je trajao do polovine siječnja. Ostatak siječnja sve do sredine veljače bio je na bolovanju. Nakon toga kratko se pojavio na poslu pa je krajem veljače otvorio novo bolovanje, i to navodno zbog bronhitisa. Zatvorio ga je početkom lipnja. Bolovanje od dva dana opet je uzeo krajem lipnja.

Kajin napominje da je srpanj i polovinu kolovoza odradio uz šest dana godišnjeg odmora, a sredinom kolovoza ponovno je uzeo bolovanje, koje je potrajalo do kraja mjeseca. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Daglasa Koracu za zamjenika ministra turizma imenovala 18. rujna. Za to vrijeme Koraca, inače predsjednik umaškog IDS-a, tvrdi Kajin, uredno je bio na sjednicama Gradskog vijeća te na stranačkim konferencijama i događanjima.

- Znam da je Ministarstvo turizma komotno, da se ispravim, zahtjevno ministarstvo. Kako će novi zamjenik smoći snage za prezahtjevan ritam Vlade - ironično se upitao Kajin, koji je o svojim spoznajama upoznao i premijera Zorana Milanovića.

Od ljudi bliskih Koraci moglo se čuti da je aktualni zamjenik ministra turizma u siječnju na godišnjem odmoru na skijanju pao i teško ozlijedio rame i ligamente. Završio je na operaciji, a nakon toga dio vremena je proveo na rehabilitaciji i terapijama. Prvi radni dan u ministarstvu bio mu je ponedjeljak, a u ministarstvu tvrde da je Koraca od tada svaki dan bio na poslu, pa tako i u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca