Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novih 314 mjera će rasteretiti gospodarstvo za 626 mil. kuna

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

N prvoj sjednici Vlade u novoj godini ministar Darko Horvat najavio je provođenje ukupno 314 mjera koje će donijeti uštede za više od 626 milijuna kuna

Na sjednici Vlade usvojen je i akcijski plan administrativnog rasterećenja gospodarstva u 2019. godini. Resorni ministar Darko Horvat izvijestio je kako plan predviđa 314 mjera koje će donijeti uštede za više od 626 milijuna kuna odnosno da će opterećenje biti manje za 15,57 posto.

Mjere rasterećenja predviđene su u području zaštite okoliša, gospodarenja otpadom, vodnoga gospodarstva, energetike, poljoprivrede, veterinarstva i sigurnosti hrane, pravosuđa, socijalne skrbi, doprinosa, poreza te trošarina.

Å ibenik: Dolazak uzvanika na konferecniju "Dani regionalnog razvoja i EU fondova" POTICAJ PODUZETNICIMA Ministar Darko Horvat: Mičem 300 prepreka investicijama!

Temeljni cilj je, podsjeća, stvaranje pozitivnog poticajnog poslovnog okruženja, odnosno brže dobivanje dozvola i rješenja sa što manje administrativnih prepreka.

Horvat je podsjetio da je rasterećenje krenulo 2017, nastavilo se lani, a kad se provede ovaj plan to će značiti ukupno rasterećenje gospodarstva za više od 2,2 milijarde kuna odnosno smanjenja parafiskalnih i administrativnih nameta. Plenković je napomenuo kako ovaj plan rasterećenja sadržava najviše mjera u odnosu na ranije godine. 

Zagreb: Redovna sjednica Vlade RH održana je u Banskim dvorima PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE 'Stojimo kod odluke o kupovini F-16 kakvi su bili na natječaju'

- Nadam se da će svi resori u sljedećih godinu dana, a nadam se i ranije ispuniti većinu koraka, koji i će rasteretiti gospodarstvo - zaključio je Plenković.

Komentari (8)
  • Konzum danas, povrće: izložene stare cijene i nove snižene za 10% zbog manjeg PDV-a. Obavijest za one koji se “deru” da neće ništa pojeftiniti...

    3. 1. 2019,   18:37
  • OBEČANJA ludima radovanja. Do kada građani Hrvatske. Zar su za to izginuli naši branitelji????

    3. 1. 2019,   15:55
  • Novih 314 mjera će jedino otjerat još više ljudi u potrazi za boljim životom aj bok

    3. 1. 2019,   11:50