Obavijesti

News

Komentari 7

Novinarka se brani šutnjom, dobila mjesec dana pritvora

Novinarka se brani šutnjom, dobila mjesec dana pritvora
5

Iako splitska novinarka V. B. S. (46) tvrdi kako je svog zaručnika Antu Čikeša (37) probola nožem nakon obračuna, dokazi upućuju kako tučnjave nije bilo

VIDEO

Iako splitska novinarka V. B. S. (46) tvrdi kako je svog zaručnika Antu Čikeša (37) probola nožem nakon fizičkog obračuna, dokazi na terenu upućuju kako prije ubojstva nije bilo tučnjave. Naime, u blagovaonici nije bilo razbacanih predmeta niti je išta drugo upućivalo na to da su se potukli. Osim falatnog uboda na srcu, na muškarčevom tijelu nije bilo znakova nasilja. 

Prema nekim informacijama, Ante Čikeš bio je upravo ušao u njezin stan na Firulama gdje su živjeli zajedno od ljeta. Na sebi je još imao jaknu. Prema pisanju Slobodne Dalmacije htio je promijeniti glazbu zbog čega su se prvo posvađali. Oboje su bili pijani, navodno nisu prestali piti još od njezinog rođendana, 11. siječnja. Ona je imala oko tri promila alkohola u krvi.

Novinarka na ispitivanju nije željela uzeti odvjetnika te će joj se na suđenju dodijeliti prema službenoj dužnosti. Kasnije se V. B. S. navodno predomislila oko iskaza te se odlučila braniti šutnjom.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je istažnom sucu određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da će utjecati na svjedoke te da će ponoviti djelo. Istražni sudac Stanko Grbavac djelomično je prihvatio prijedlog te je osumnjičenoj V. B. S. odredio jednomjesečni istražni zatvor. U tom periodu ispitat će se svjedoci, ne samog čina, već oni koji bi mogli pojasniti okolnosti ubojstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.