Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Još jedno trovanje u Engleskoj: Dvoje ljudi u kritičnom stanju

Riječ je o muškarcu i ženi, a pronađeni su bez svijesti u subotu u stanu u gradu Amesbury (jug Engleske), nekih desetak km od Salisburyja gdje su Skripalj i kći Julija bili žrtve djelovanja nervnog agensa

Dvije su osobe hospitalizirane u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyju pošto su bile izložene "nepoznatoj tvari" nekoliko kilometara od mjesta gdje je u ožujku bivši ruski špijun Sergej Skripalj bio žrtva pokušaja trovanja.

KĆI RUSKOG ŠPIJUNA Julija Skripal: 'Moj život se nakon napada skroz okrenuo'

Dvoje pacijenata "u bolnici u Salisburyju prima terapiju nakon što su bile izloženi djelovanju nepoznate tvari", priopćila je u srijedu policija okruga Wiltshire.

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina, a pronađeni su bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury (jug Engleske), nekih desetak kilometara od Salisburyja gdje su Skripalj i njegova kći Julija početkom ožujka bili žrtve djelovanja nervnog agensa.

Sergei Skripal, a former colonel of Russia's GRU military intelligence service, looks on inside the defendants' cage as he attends a hearing at the Moscow military district court ISTRAGA Identificirali osumnjičene za trovanje S. Skripala i kćeri

Pacijenti "su u kritičnom stanju", objavila je policija koja je kordonom osigurala mjesto.

Prisutnost policije pojačana je i u Amesburyju i Salisburyu.

Sergei Skripal, a former colonel of Russia's GRU military intelligence service, looks on inside the defendants' cage as he attends a hearing at the Moscow military district court NAJMANJE Skripala su nadzirale ruske obavještajne službe pet godina

Agencija za javno zdravstvo (Public Health England, PHE) procijenila je da događaj "nije velika prijetnja za javno zdravlje".

Sergej i Julia Skripalj bili su pronađeni bez svijesti 4. ožujka te su se tjednima liječili u bolnici. 

BIVŠI RUSKI ŠPIJUN Bolnica: Skripal se oporavlja, više nije u životnoj opasnosti

Službeni London za pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna okrivljuje Moskvu koja odbacuje svaku upletenost.  

Slučaj Skripalj izazvao je diplomatsku krizu između dviju zemalja i val protjerivanja diplomata, koji je počela Velika Britanija, a slijedili su je njezini saveznici da bi zatim Rusija uzvratila istom mjerom. 

 

Komentari (6)
  • sigurno će putin opet biti kriv

    4. 7. 2018,   08:33
  • Opet su rusi krivi, putin, udba...

    4. 7. 2018,   09:07
  • Ništa se ne piše tko je kriv za trvovanje špijuna, ne vjerujem kako nema novih informacija. Tu je i kemijski napad u Siriji...Neki članak? Ništa...?

    4. 7. 2018,   09:25