Obavijesti

News

Komentari 6

Novom objavom odgovorili na zahtjev Etičkog povjerenstva

Novom objavom odgovorili na zahtjev Etičkog povjerenstva

Hrvatski suverenisti zbog nove objave na Facebooku očekuju prijavu povjerenstvu. Upozorenje je dobio i Živi zid zbog 'hejterskih' komentara na objave o migrantima na službenom Facebook profilu

VIDEO

Iako je Etičko povjerenstvo upozorio Hrvatske suvereniste i tražilo da uklone objavu na Facebooku kojom premijera Andreja Plenkovića prozivaju zbog ratifikacije Istanbulske konvencije i ispričaju se, oni su odgovorili još jednom objavom i poručili da očekuju prijavu i zbog te objave.

Naime, Hrvatske suvereniste prijavio je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jer su objavili "plakat", uz neprimjereno i neovlašteno korištenje slike Andreja Plenkovića i insinuiranje navoda kojeg nikada nije izrekao i naveo da se "takvim ponašanjem sudionika u izborima nedvojbeno iznose laži i insinuacije o političkim suparnicima, vrijeđa i omalovažava političke suparnike". Hrvatski suverenisti u novoj objavi malo su modificirali "plakat"  

- Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora prijavio nas je Etičkom povjerenstvu zbog objave o njegovom šefu Andrej Plenkoviću tj. prijavio je objavu u kojoj ilustriramo odnos vladajuće stranke prema više od 400.000 Hrvatica i Hrvata koji su bili protiv Istanbulske konvencije čija je ratifikacija provedena u suradnji sa SDP Hrvatske, Samostalna demokratska srpska stranka SDSS, Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS), GLAS Građansko-liberalni savez i dijelom MOST nezavisnih lista kluba. Ovim putem vam javljamo da brisanje objava i prijave Etičkom povjerenstvu neće promijeniti promašene politike vašeg šefa koje iz dana u dan potvrđuju HDZ-ove antihrvatske i antikršćanske namjere s kojima uništavate temelje naše Domovine - stoji o novoj objavi Hrvatskih suverenista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Etičko povjerenstvo upozorio je Živi zid i naložilo mu da bez odlaganja sa službenog Facebook profila ukloni brojne 'hejterske' komentare objavljene ispod dva članka, u kojima se govorom mržnje i pozivanjem na nasilje piše o migrantima te da se javno ispričaju zbog povrede Izbornog etičkog kodeksa. Živi zid povjerenstvu je prijavio Gong.  

- Povjerenstvo je utvrdilo da je Živi zid objavljivanjem poveznica na svojim službenim Facebook stranicama na objavljene članke u kojima se piše negativno i pogrdno o migrantima, svjestan da će time prouzročiti brojne negativne komentare u kojima su ostvareni elementi govora mržnje, postupio neodgovorno i suprotno etičkim izbornim standardima - priopćili su. 

Sa žaljenjem konstatiraju i da je hrvatski javni prostor opterećen niskom razinom kulture komuniciranja i provalama govora mržnje, a osobito u Facebook komentarima medijskih objava. 

- U kontekstu izbornog procesa posebna je odgovornost na izbornim sudionicima na promicanje kulture dijaloga i sprječavanju svakog oblika govora mržnje i poticanja na mržnju i nasilje. Objavljivanjem navedenih poveznica i posebno ne brisanjem komentara Živi zid postupio upravo suprotno, čime je ostvario obilježja teškog kršenja Izbornog etičkog kodeksa - priopćilo je Etičko povjerenstvo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...