Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novozelandska premijerka se zaručila: Par već ima i dijete

None Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern i njezin partner Clarke Gayford zaručeni su, potvrdio je u petak njezin ured

Glasnogovornički ured potvrdio je da se par zaručio tijekom Uskrsnih blagdana.

Novinarski pripravnik uočio je u petak tijekom svečanosti u Pike River Mine na premijerkinoj ruci prsten i zatražio objašnjenje od njezina ureda.

Jacinda Ardern (38) i Clarke Gayford (41) imaju kćer Neve koja će u lipnju napuniti godinu dana. Gayford je njezinu prvu godinu života proveo kod kuće brinući se s premijerkom o djetetu.

Commonwealth Heads of Government Meeting | Autor: Daniel Leal-Olivas/Press Association/PIXSELL Foto: Daniel Leal-Olivas/Press Association/PIXSELL

Ardern je druga žena u svijetu koja je rodila dok je bila na čelu vlade. Prva je bila pakistanska premijerka Benazir Bhutto koja je rodila kćer 1990.

Prošle je godine u intervjuu Ardern kazala kako ne namjerava zaprositi Gayforda već će njemu prepustiti da se preznoji oko toga kako će to učiniti.

- Ne, ne namjeravam. Želim da prođe muku i agoniju postavljanja pitanja, to bi bilo olakšati mu, apsolutno ne.

Ardern se nakon terorističkih napada na zemlju u rujnu 2017. ujedinila zemlju i za ponašanje nakon napada na džamije u Christchurchu u kojima je ubijena 51 osoba dobila pohvale iz čitavog svijeta.

Komentari (6)
  • ja mislio da će joj se muž zvati Ahmet...., ili Sulejman....

    3. 5. 2019,   12:03
  • Hm, i to važna vijest!? Hajde, recimo, da je vijest bila: tek nakon 7. djeteta se počeli razgovarat hoće li se vjenčat...

    4. 5. 2019,   08:42
  • Vazne li vjesti....

    3. 5. 2019,   12:26