Obavijesti

News

Komentari 113

Horor u Parizu: Napao sjedište policije i nožem je ubio četvero

Horor u Parizu: Napao sjedište policije i nožem je ubio četvero
13

Napadač naoružan nožem u sjedištu je policije napao i ubio jednu policajku i tri policajca. Policija ga je ubila u samoobrani, a napadač je inače 20 godina radio u obavještajnom odjeljenju policije...

VIDEO

Naoružan napadač nožem je napao policajce u četvrtak u policijskoj postaji u Parizu. Ubio je četvero ljudi - jednu policajku i tri policajca, javlja Le Parisien

Policija ga je ubila u samoobrani, javljaju francuski mediji. 

Centar Pariza je blokiran, a napad se dogodio u 13 sati, u uredima i dvorištu zgrade policije. 

Napad se, piše BBC, dogodio dan nakon što je francuska policija krenula u štrajk zbog sve učestalijih napada na policajce i zbog rastuće stope samoubojstava među policijskim službenicima. Naime, od početka godine samoubojstvo je počinilo 50 policajaca. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner nalazi se na mjestu događaja, kao i francuski predsjednik Emmanuel Macron te premijer Edouard Philippe. 

Pariška gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo na Twitteru je potvrdila da je u napadu ubijeno 'nekoliko ljudi', a predstavnici policijskog sindikata su objavili da je napadač 45-godišnjak koji je 20 godina radio u obavještajnom odjeljenju policijskih snaga.

Prema predstavniku policijskog sindikata, Christopheu Crepinu, između napadača i njegovog nadređenog bilo je tenzija. 

- Misliim da u pitanju nije teroristički napad, izjavio je Crepin.

Francuski BFMTV javlja da je napadač dva policajca ubio u uredima, jednog na stubištu, a četvrtog u dvorištu. Tamo je i sam ustrijeljen. 

Francuski BFMTV: 'Napadač u policijskoj postaji u Parizu nedavno je prešao na islam'

Četrdesetpetogodišnji policijski zaposlenik koji je u četvrtak ubio četvero svojih kolega u pariškom policijskom stožeru nedavno je prešao na islam, objavila je francuska televizija BFM TV. 

BFM TV je rekla da je napadač prešao na islam prije 18 mjeseci.

Dužnosnici nisu ništa rekli o motivima za napad, ali su rekli da još nastoje otkriti postoji li povezanost s terorizmom.

Napadač je ubio nožem tri policajca i administrativnu službenicu u zgradi stožera prije nego ga je ustrijelio policajac, rekao je pariški tužitelj Remy Heitz.

Još jedan osoba je ranjena i operiraju ga.  

Napad se dogodio u policijskm stožeru u povijesnom središtu prijestolnice, blizu katedrale Notre Dame, gdje je sjedište nekoliko glavnih uprava pariške policije.

Napadač je radio u Obavještajnoj upravi policijske prefekture, u informatičkoj službi i bio je invalid.

"Osumnjičenik je počeo napad u svom uredu iz kojeg je izašao i nastavio napad na drugim mjestima u zgradi prefekture", rekao je Loic Travers, čelnik sindikata Saveza nacionalne policije, za BFMTV.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa