Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nude stan, plaću, bonus: Stigla jedna ponuda i to iz Makedonije

None Foto: screenshot/HRT

Liječnicima u Sućurju dva do tri puta tjedno u ispomoć dolaze liječnici iz Jelse, a načelnik Ivan Slavić nada se da će im doći jedina liječnica koja se javila na natječaj i to iz Makedonije

Hvarska općina Sućuraj traži liječnika već pola godine. Nude plaću, stan i bonus od 50.000 kuna godišnje, međutim iz Hrvatske im se nije javio nitko. 

Jedina ponuda stigla je od liječnice iz Makedonije. 

Medicinska sestra sama radi u ambulanti, a nema ni pacijenata jer nemaju liječnika. Dva do tri puta na tjedan dolaze im u ispomoć liječnici iz Jelse i tako već šest mjeseci koliko traje natječaj. Načelnik Ivan Slavić za HTV je ispričao kako imaju najavu da bi mogla doći liječnica iz Makedonije, kad se riješe papiri. 

Inače, mještanima Sućurja najbliža Hitna pomoć je u Jelsi koja je udaljena 53 kilometra, a cesta između ta dva mjesta je loša.

Komentari (59)
  • Sjecam se clanaka od prije koje godine kada su komentatori popljuvali lijecnike da su preplaceni i da neka odu van ako im ne pase...e pa lijecnici ih poslusali...a kaj se tice nase vlasti mogu reci jedno...kakav narod takva vlast..svaka cast izuzecima...

    20. 1. 2019,   12:58
  • Mozda je vrime da se pita drzava (kravatare) ZASTO su dobri lijecniki "pobegli" a?!

    20. 1. 2019,   12:50
  • Moraš bit lud da radiš na pustom otoku gdje 10 mjeseci ne vidiš psa kad možeš radit u EU za 5.000 eura.

    20. 1. 2019,   12:57