Obavijesti

Promo sadržaj

Nuklearni rat, raspad europe ili nešto treće: Što će se dogoditi?

Nuklearni rat, raspad europe ili nešto treće: Što će se dogoditi?
1

Oni koji prate događanja u svijetu znaju da je napetost između SAD-a i Sjeverne Koreje iz dana u dan sve veća i da je cjelokupna svjetska javnost u strepnji kako će se njihovi verbalni okršaji završiti

 
S druge strane, u fokusu je i drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, koji može odrediti ne samo sudbinu Francuske, već i Europske unije. Da li nas očekuju novi oružani sukobi, ili pak eventualno izlazak Francuske iz EU, ostaje da vidimo.
Možda nismo svjesni toga, ali vijesti kao što su ove, koje slušamo i čitamo svaki dan, u velikoj mjeri utječu na vrijednost nacionalnih valuta tih država kao i roba na svjetskom tržištu.
 
• Tako na primjer, u danu koji je usljedio nakon prvog kruga izbora u Francuskoj, euro je porastao 2% i dostigao najvišu vrijednost u posljednjih pet mjeseci u odnosu na dolar. Zajednička europska valuta je također ojačala i u odnosu na britansku funtu oko 1.5 % i japanski jen 2.0%.
• Sa druge strane, tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje utječu na porast ulaganja u sigurnije robe, kao što je zlato, koje je sredinom travnja dostiglo 1295 dolara po unci, što je ovogodišnji maksimum upravo kao reakcija na geopolitička događanja. Istovremeno japanski jen, koji također ima ulogu utočišta, u odnosu na dolar dostigao je petomjesečni maksimum.
 
Da li ste znali da veliki broj naših sugrađana koristi ove promjene u vrijednostima valuta i roba na svjetskoj burzi, kako bi ostvarili potencijalnu zaradu na razlikama u cijeni? Pitate se kako?
 
Svaka važna vijest koja odjekne u svijetu utječe na vrijednost valute te države. Isto tako, ukoliko je ta država na primjer proizvođač nafte, vijesti iz te države utječu na cijenu nafte na tržištu. To pravilo važi za bilo koju robu po čijoj proizvodnji je poznata ta država.
Ako je objavljena vijest pozitivna, ona najčešće pozitivno utječe na vrijednost te valute ili robe, i obrnuto. Tada sudionici na svjetskoj burzi kupuju tu valutu ili robu (ukoliko je vijest pozitivna) ili je prodaju (ukoliko je vijest negativna). Pošto se na svjetskoj burzi ne trguje fizički valutama i robama, već njihovim cijenama (takozvani CFD-i), moguće je ući u kupovinu ili prodaju u svakom trenutku, na osnovu predviđanja da li će vrijednost rasti ili padati.
 
Želite li i Vi okušati u trgovanju na svjetskoj burzi? Učinite to odmah klikom na link ovdje, uz BESPLATNI VODIČ: „Trgovanje na svjetskoj burzi za početnike“ koji vam poklanja brokerska kuća Fortrade i trgujte na osnovu vijesti iz svijeta.

Fortrade ima ugovor o promociji Fortrade servisa za trgovanje i platformi. Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince